Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prepuna Crnica

Barakude izgubile 'dobiveno': Mađarska slavila u Šibeniku

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u izrazito napetoj utakmici poražena je u Šibeniku od reprezentacije Mađarske na peterce s 8:7 u ogledu Svjetske lige, nakon što je u osnovnom dijelu utakmice rezultat bio 6:6 (3:1, 0:1, 1:1, 2:3).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neodlučenim rezultatom u regularnom dijelu Hrvatska je osvojila samo jedan bod. Hrvatska je vodila gotovo cijelu utakmicu, te je pogotkom Sandra Sukna povela 6:4 dvije minute i 40 sekundi prije kraja. No, Mađari su u posljednjim sekundama regularnog dijela utakmice dali gol i izborili peterce. Za Hrvatsku su po dva pogotka postigli Sandro Sukno i Paulo Obradović, dok su Nikša Dobud i Andro Bušlje dodali po po jedan gol.

"Izrazito teška utakmica u kojoj smo vodili cijelo vrijeme i izgubili u posljednjim trenucima. Nesretni peterci kao i protiv Grčke, a ovakav rezultat naše šanse za nastup na Finalnom turniru FINA Svjetske lige sveo je na minimum. Dečki su se dobro borili i čestitam im na srčanosti", izjavio je izbornik Hrvatske Ivica Tucak.

Derbi utakmica FINA Svjetske lige igrala se pred prepunim tribinama šibenskog bazena Crnica ispred šesto gledatelja koji su naše reprezentativce sjajnim navijanjem bodrili kroz cijelu utakmicu.

"Čestitam Mađarima na pobjedi. Teška utakmica koju smo kao i prošlu izgubili na peterce. Reprezentacija nam je pomlađena, nedostaju nam Pavić i Joković i u ovakvoj situaciji smo odigrali najbolje što smo mogli. Čestitam Šibenčanima na sjajnom navijanju. Ovaj grad ima budućnost vaterpola, a to su pokazali ovom utakmicom i hvala im", izjavio je Sandro Sukno.

Prije početka utakmice gradonačelnik Šibenika Željko Burić uručio je plaketu Grada Šibenika izborniku Ivici Tucaku za dosadašnja postignuća u vaterpolskoj trenerskoj karijeri.

Vaterpolo, Svjetska liga:

Hrvatska – Mađarska 6:6 (3:1, 0:1, 1:1, 2:3), na peterce 7:8

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider