Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajna generalka za kombinaciju

Svindal uzeo zlato u spustu, Kostelić završio na 20. mjestu

Sjajni noveški skijaš Aksel Lund Svindal (30) novi je svjetski prvak u konkurenciji spusta! Svindal je u austrijskom Schladmingu slavio ispred Talijana Dominika Parisa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugo je to svjetsko zlato u spustu za ponajboljeg skijaša današnjice, nakon što je isto osvojio 2007. godine u švedskom Åreu. Ukupno gledajući ovo je osma medalja sa svjetskih prvenstava za Svindala - peta zlatna.

Podsjetimo, Svindal je na prvoj utrci SP osvojio brončanu medalju u konkurenciji superG-ja.

Norvežanin je do najviše stepenice pobjedničkog postolja doskijao za dvije minute, jednu sekundu i 32 stotinke, odnosno 46 stotinki brže od 23-godišnjeg Talijana Parisa, koji se okitio srebrom. To je talentiranom Talijanu prva individualna medalja s velikih natjecanja. Paris je kao junior prije tri godine u ovoj disciplini bio svjetski vice-prvak.

Broncu je uzeo 30-godišnji Francuz David Poisson, a to mu je, baš kao i Parisu, prva velika medalja, te ujedno i prvo postolje u cijeloj karijeri! Dosada mu je najbolji rezultat bilo 4. mjesto 2010. godine u Bormiju (spust).

Naš Ivica Kostelić startao je u utrku s rednim brojem dva i odvezao solidno usprkos problemima s koljenom. Kostelić je u konačnici za pobjednikom Svindalom zaostao dvije sekunde i 86 stotinki, što je bilo dostatno za 20. mjesto u konačnici.

 

''Utrka je bila dosta teška. Bili su slabi uvjeti vidljivosti i naravno puno prelomnica, skokova i malih grba, koje se nisu mogle dobro vidjeti'', rekao je Kostelić te nastavio:

''Ja sam imao sreće sa ždrijebom i brojem dva na startu, što sam iskoristio za jednu solidnu vožnju'', zaključio je.

Pred našim najboljim skijašem je sada utrka super kombinacije, u kojoj će uz Francuza Alexisa Pinturaulta biti favorit za osvajanje zlatne medalje. Utrka je na rasporedu u ponedjeljak. (TS)

SP u alpskom skijanju, spust skijaši, trenutni rezultati:

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 2:01.32

2. Dominik Paris (Ita) +0.46

3. David Poison (Fra) +0.97

4. Klaus Kroell (Aut) +1.35

...

20. Ivica Kostelić (Hrv) +2.86

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider