Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Problematični doping

Svijet priča samo o njemu, a HNL potresa sličan skandal!

Otkako je prije dva dana najboljem biciklistu svijeta izrečena presuda od dvije godine zabrane natjecanja te oduzeti naslovi u posljednjih godinu i pol, svijet sporta raspravlja o krivnji ili nevinosti Alberta Contadora...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I dok se Španjolac kune da nije kriv te se čak podvrgnuo i detektoru laži, stigla je vijest da je na doping testu pao i jedan nogometaš HNL-a.

Španjolska je u šoku. Miljenik nacije suspendiran je na dvije godine. Alberto Contador, El Pistolero već nekoliko mjeseci puca u prazno pokušavajući dokazati svoju nevinost.

"Iako sam pokušavao na sve načine - ne mogu razumijeti ovu zabranu. Posljednjih nekoliko mjeseci sam pokušavao dokazati svoju nevinost. Napravio sam detektor laži, pet sati sam odgovarao na pitanja kao kriminalac," rekao je razočarani Španjolac.

Klenbuterol koji je pronađen kod Contadora, anaboličko je sredstvo.

"On ima jedno anaboličko djelovanje na jedan svoj specifičan način jer topi masti. Termogenično djelovanje, pa mišići postaju izraženiji i veći," otkriva nam doktor Božidar Fučkar iz Hrvatske antidopinške agencije.

Mi o Contadoru, a Contador u HNL-u. U tijelu jednog nogometaša pronađene su neke zabranjene susptance, ali u Rusanovoj još ne žele davati izjave na ovu temu. Pozitivan je bio na A uzorku, s imenom se ne može u javnost, dok se ne napravi B uzorak i posjet sudu.

"Iza toga on ima pravo saslušanja dakle on, njegov liječnik i tako dalje. Da nije uzeo neki ljek zbog svoje eventalne bolesti."

Doktor Fučkar i naš zavod za doping, koji radi unutar toksikološkog zavoda, već je napravio testiranja na većini naših sportaša uoči Olimpijskih igara.

"Od kad smo u Tokslikološkom nešto smo smanjenog obima, ali HOO je pronašao novac za sve naše sportaše, tako da ćemo mi u olimpijskom to platiti, za sve koji idu na olimpijske igre," zaključio je dr. Fučkar.

Srećom, slučajevi ZR dopinga kod nas su iznimno rijetki.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider