Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pripreme pune dvije godine

Svi izazovi globalnog sportskog spektakla kakav još nije viđen

Wings for Life World Run utrka je čija je priprema trajala pune dvije godine...

Sve samo ne obična utrka ili uobičajeni maraton, ova utrka predstavlja pravi izazov trčanju na svjetskoj razini – odsustvo ciljne linije, 34 startne linije u svijetu, 13 vremenskih zona i još mnogo toga dokaz su da ovakav spektakl sportska povijest još nije vidjela.

No, za ovu priču potrebno je mnogo više nego što je uobičajeno. Naime, samo za paralelno praćenje svih rezultata u svijetu potrebno je 110 ljudi zaduženih za mjerenje vremena s čak četiri tone pripadajuće opreme za 34 takozvana Presretačka vozila koja će ići za trkačima. Također, potrebno je ukupno oko 200 kamera za 34 izravna prijenosa, koji će omogućiti milijunima da se u nedjelju pridruže spektaklu i prate što se dešava na utrci u svim dijelovima svijeta.

Stručnjaci iz različitih područja okupljeni su u tehnološkom srcu Wings for Life World Run operacija, u Globalnom kontrolnom centru u austrijskom Spielbergu. Linije podataka i monitora čine epicentar globalnog spektakla pod budnim okom međunarodnog sportskog direktora utrke Colina Jacksona.

Na stranici www.wingsforlifeworldrun.com možete pratiti utrku te bodriti trkače i u svakom trenutku znati tko je svoju utrku završio a tko još uvijek trči. Stranica će sadržati sve važne informacije te prijenos uživo, a gledatelji će moći pratiti pothvate onih koji su ove godine ušli u povijest kao dio sportskog pothvata koji još nikad nije poduzet.

Sve startnine prikupljene od utrke, točnije 100% vrijednosti svih prihoda, uložit će se u napredna istraživanja leđne moždine i ozljeda leđne moždine. Utrka starta u 12 sati po našem vremenu, a hrvatski start nalazi se kod Pozdrava suncu.

Prijave su moguće još u subotu, 3. svibnja do 20 sati na Pozdravu suncu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider