Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Teška bitka

Švedska pobijedila Švicarsku i plasirala se u četvrtfinale

Švedski hokejaši pobijedili su Švicarsku s 1-0 u 2. kolu skupine C na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Osigurali su time izravan plasman u četvrtfinale...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ''reprizi'' lanjskog finala Svjetskog prvenstva Šveđani su se još jednom pokazali boljima od Švicaraca, ali ovaj put znatno teže. Otpor žilavog suparnika su uspjeli slomiti tek nešto više od sedam minuta prije kraja utakmice. Nakon šuta Erika Karlssona švicarski je golman Reto Berra odbio pak, ali ravno na palicu Daniela Alfredssona kojem nije bilo teško zabiti za pobjedu. Bio je to prvi gol koji je Švicarska primila na olimpijskom turniru.

Ovom je pobjedom Švedskja osigurala prvo mjesto u skupini i prije 3. kola i dvoboja protiv Latvije. Podsjećamo, u četvrtfinale će se izravno plasirati pobjednici i najbolja drugoplasirana momčad iz triju skupina. Ostalih osam reprezentacija će ići u dodatno razigravanje za četvrtfinale. (TS) 

ZOI, hokej na ledu, skupina C, 2. kolo:

Švedska - Švicarska 1-0

Češka - Latvija 4-2

Redoslijed: 1. Švedska 6, 2. Češka 3, 3. Švicarska 3, 4. Latvija 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider