Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Švedi slomili Čehe

Počeo spektakl: Svjetski prvaci suvereno otvorili turnir!

Na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju u srijedu je počelo natjecanje koje će vjerojatno privući najveći broj gledatelja - muški turnir u hokeju na ledu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tijekom prvog se dana igralo samo u skupini C u kojoj su svjetski prvaci Šveđani pobijedili Čehe s 4-2, a Švicarci su u završnim sekundama slomili otpor Latvijaca i slavili s 1-0.

Švedska je u Boljšoj Areni zabila dva gola u prvoj trećini, a strijelci su bili Erik Karlsson i Patrik Berglund. Već u prvoj minuti druge dionice Henrik Zetterberg je odveo Šveđane na 3-0, što je češkog izbornika nagnalo na promjenu vratara, pa je Jakuba Kovara zamijenio Alexander Salak. I on je, međutim, nakon nešto više od tri minute na ledu primio gol, a drugi je put strijelac bio branič Ottawe Erik Karlsson.

Tek su se tada Česi trgnuli i do kraja druge trećine smanjili na 2-4 pogocima dvojca iz New Jersey Devilsa - Mareka Židlickog i neuništivog Jaromira Jagra. Bilo je to, međutim, i sve što je Češka napravila. Šveđani su u zadnjoj trećini sačuvali prednost i stigli do prve pobjede.

U drugoj utakmici dana Švicarska je u Šajba Areni svladala Latviju pogotkom Simona Mosera osam sekundi prije kraja! Branili su se Latvijci dobro tijekom većeg dijela dvoboja, ali na kraju su ostali i bez boda.

Dodajmo za kraj da će se u četvrtfinale izravno plasirati pobjednici i najbolja drugoplasirana momčad iz triju skupina. Ostalih osam reprezentacija će ići u dodatno razigravanje za četvrtfinale. (TS) 

ZOI, hokej na ledu, skupina C, 1. kolo:

Švedska - Češka 4-2 (2-0, 2-2, 0-0)

Švicarska - Latvija 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider