Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pratite UŽIVO na GOL.hr-u

Svečano otvorena 14. Međunarodna konferencija 'Kondicijska priprema sportaša'

Vodeći svjetski i hrvatski sportski stručnjaci, kineziolozi i sportaši prisustvovali su otvorenju prestižne 14. Međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rektor zagrebačkog Sveučilišta prof.dr.sc. Damir Boras otvorio je najveću regionalnu konferenciju koja će u Zagrebu u iduća tri dana okupiti sportsku i kineziološku elitu.

"Četrnaesti puta ugostili smo konferenciju koja je prepoznata i u svijetu. Doveli smo vodeće stručnjake iz kondicijske pripreme i prevencije te rehabilitacije ozljeda sportaša. Predstavit ćemo nove tehnologije u razvoju sportaša, ukazat ćemo na to da je tjelesna aktivnost izuzetno važna za postizanje vrhunskih rezultata, ali isto tako i za zdravlje i kvalitetu života. Moramo biti tjelesno aktivni ako želimo biti zdravi, a danas sve više naših građana ovo razumije", izjavio je ispred domaćina dr.sc. Damir Knjaz, dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Zanimljiva debata, u kojoj su sudjelovali trener GNK Dinamo Zoran Mamić, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak, trener Cibone Damir Mulaomerović i Marino Bašić dala je mnoge odgovore ali i putokaz mladim trenerima kad su naši najbolji sportski kolektivi u pitanju.

"Predivan je ovo događaj za sport. Ovoliko kvalitetnih kondicijskih trenera, stručnjaka, sportaša i na jednom mjestu je nešto što zaslužuje svaku pohvalu. Nadam se da ćemo se u budućnosti imati prilike okupljati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, razmjenjivati iskustva, nadopunjavati se i izaći pametniji nakon tri dana nego što smo to bili", izjavio je Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Najboljim kondicijskim trenerom za 2015. godinu proglašen je Marino Bašić koji je prigodom proglašenja izjavio: «Drago mi je što sam dobio ovu nagradu. Neka ovo bude primjer svim sadašnjim i budućim studentima da je sve moguće, da vjeruju u sebe te da i oni jednog dana mogu biti na ovom mjestu!»

Na znanstveno-stručnoj konferenciji svoja znanja i iskustva iz kondicijske pripreme predstavljaju najuspješniji svjetski stručnjaci te znanstvenici Gregory Haff - predsjednik NCSA i profesor na Sveučilištu Edith Cowan u Australiji, Steve Fleck - profesor kineziologije na Sveučilištu Wisconsin – Eau Claire, Mladen Mihajlović – kondicijski trener srpske košarkaške reprezentacije – viceprvaka svijeta te Francesco Cuzzolin - predsjednik Europske udruge kondicijskih trenera i profesor na Sveučilištu u Padovi koji je u svojoj sportskoj karijeri radio kao kondicijski trener NBA košarkaške momčadi Toronto Raptors.

Posljednjeg dana konferencije nedjelju, 28. veljače, u sklopu Međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša održat će se međunarodni seminar Prevencija i rehabilitacija sportskih ozljeda, a svoja znanja predstavit će znanstvenici, treneri i eksperti iz područja prevencije i rehabilitacije sportskih ozljeda.

Nastavi čitati