Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
umalo preokret

Spektakularni obračun NFL legendi: Tom Brady ostao bez Super Bowla

Denver Broncosi i Carolina Panthersi igrat će 7. veljač u 50. izdanju Super Bowla.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mitski dvoboj imali su Denver Broncosi i New England Patriotsi u finalu AFC konferencije. Točnije, još jedan mitski susret imali su legendarni 'quarterbackovi' Peyton Manning i Tom Brady. U finale NFL lige, na 50. po redu Super Bowl ide Manning koji će se Denverom igrati protiv sjajne Caroline i fenomenalnog Cama Newtona.

Broncosi su na svom stadionu pobijedili Patriotse 20:18. Bila je to tek šesta pobjeda Maninga protiv Bradyja u njihovim 17 ogleda. Za to može zahvaliti svojoj obrani koja je uspjela zaustaviti vođu navale gostiju.

Sama završnica utakmice bila je više nego zanimljiva, jer su Patriotsi stigli na dva razlike svega 17 sekundi prije kraja. Heroj domaćina bio je Bradley Roby koji je nekako presjekao posljednje dodavanje Bradyja u 'end zoni'. Da nije uspio, New England bi došao do produžetka.

Na kraju se ispostavilo kako je goste skupo koštao promašaj iz prve četvrtine. Stephen Gostkowski promašio je pretvaranje nakon 523 precizna udarca.

U finalu NFC konferencije ove sezona fenomenalni Carolina Panthersi pomeli su Arizona Cardinalse 49:15. Opet je briljirao 26-godišnji Cam Newton s dva istrčana 'touchdowna' i dva dodavanja za isti.

U Super Bowlu tako također neće nedostajati 'quarterback' uzbuđenja. Peyton Manning sada za protivnika ima 14 godina mlađu zvijezdu od koje nitko nije bio bolji ove sezone.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider