Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
svaka čast

Stotine Varaždinaca dočekalo novu skijašu nadu Rodeša

Varaždinci su svom heroju i sugrađaninu Rodešu pripremili doček nakon osvajanja svjetskih medalja u skijanju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon velikog uspjeha Istoka Rodeša, koji je osvojio zlatnu i brončanu medalje na juniorskom Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Sočiju, nekoliko stotina Varaždinaca stiglo je večeras u sportsku dvoranu u Graberju pozdraviti svog mladog sugrađanina.

"Prvi puta mi se dogodio ovakav uspjeh na što nisam naučen i treba mi neko vrijeme da se naviknem na sve ovo. Najljepše je sada nositi medalje oko vrata koje me stalno podsjećaju na to što sam napravio", kazao je Rodeš.

Prokomentirao je i samu utrku, odnosno osjećaj kada je saznao da je prvi.

"Osjećaj je bio strašan. Zamišljao sam zeleno svjetlo nakon prvog laufa. Onda kada sam vidio zeleno svjetlo došla je navala emocija tako da uopće nisam svjestan što se onda događalo", prisjetio se Rodeš.

Uz Istoka, u Varaždin su došli i njegov trener Slaviša Weiner, te Nika Fleiss. Govoreći o samoj utrci, i onome što se događalo u Sočiju, Weiner je podsjetio da je Rodeš već prilikom odlaska najavio mogućnost osvajanja medalje.

"Uvijek nam nedostaje ovakvih rezultata kako bi dokazali da dobro radimo. Možda netko ovo doživljava kao čudo ali čuda se ne događaju nego odrađuju. Uvijek u svim konkurencijama Rodeš je bio među najboljima. Vjerujem da ako sve ostane dobro, ako ćemo imati financijske mogućnosti da dalje ovako nastavimo raditi, jednog dana doći će u sam vrh Svjetskog kupa", kazao je Weiner.

Nika Fleiss istaknula je da rezultati Rodeša potvrđuju odličan rad Hrvatskog skijaškog saveza s mladim skijašima i da nakon Ivice i Janice, te niza drugih skijaša, dolazi još jedna jaka generacija koja je sposobna stajati na pobjedničkom postolju.

"Uz to što pred novom generacijom stoji sjajna budućnost, sada predstoji ključni dio, prelazak iz juniorske u seniorsku konkurenciju", zaključila je Fleiss.

Osim što je organizacijski stao iza dočeka Istoka Rodeša, iz grada Varaždina stigla je i financijska "čestitka" od 30.000 kuna.

Gradonačelnik Goran Habuš kazao je da skijanje nije baš tradicionalni varaždinski sport, jer je prvo ozbiljnije skijalište na 60-ak kilometara od Varaždina, ali unatoč tome lijepa priča Janice i Ivice Kostelića sada se događa na sjeveru Hrvatske.

Uručujući nagradu naglasio je da je svjestan koliko je odricanja i napora potrebno da se ostvare ovakvi rezultati. Uz grad Varaždin financijsku pomoć dala je i Zajednica športskih udruga grada Varaždina u iznosu od 15.000 kuna.

Tome je Varaždinska županija dodala još pet tisuća kuna, nagradu koju je dao župan Predrag Štromar. I on je povukao paralelu između uspjeha obitelji Kostelić i Rodeša ističući da je uspjeh varaždinskog skijaša na ponos Varaždinske županije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider