Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sutra u Ledenoj

Što može Medveščak nakon sedam poraza zaredom?

Hokejaši Medveščaka doživljavaju grubo upoznavanje s jačinom lige u kojoj igraju premijernu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

KHL, druga najjača liga svijeta, krenula je za Medvjede poput bajke, velikom pobjedom protiv CSKA, no tu je bajka i prestala. Iako nitko realan nije očekivao da će Medveščak nizati pobjede, je li sedam poraza za redom ipak previše?

MEDVEŠČAK – CSKA 7:1
MEDVEŠČAK – DINAMO RIGA 1:5
MEDVEŠČAK – LEV 1:3
MEDVEŠČAK – SLOVAN 3:4
SKA – MEDVEŠČAK 3:0
SJEVERSTALJ - MEDVEŠČAK 6:2
LOKOMOTIV – MEDVEŠČAK 3:2
ATLANT – MEDVEŠČAK 3:2

Predsjednik Medveščaka, Damir Gojanović za GOL.hr izjavio je kako bi bilo pogrešno kad bi rekao da nisu očekivali više bodova, no i da je to ipak početak ove velike priče:

''Još uvijek vjerujem da imamo dovoljno prostora za osvojiti bodove i kvalitetno se plasirati. Ovo je naša prva sezona, puno toga učimo u hodu, ali nitko nas niti ne gleda kao 'mlade i neiskusne' već znaju što mogu od nas očekivati, stoga nema poštede. Svima su bodovi jako važni.''

S ruske turneje Medvjedi su se tako vratili sa samo dva boda iz četiri utakmice. Do play-offa put je dug i težak, a Medveščak je ostao 12. , od 14 klubova Zapadne konferencije.

Ruska turneja donijela je i odgovore na neka pitanja koja su do sada bila nepoznanica:

''Bilo je to naše prvo putovanje, momčad se prvi put susrela s nekim izazovima, dobili smo predodžbu kako će to izgledati i definiramo detalje na kojima očito moramo više raditi. Vjerujem da ćemo u idućim utakmicama popraviti rezultat i da ćemo iskoristiti prilike koje imamo.''

Iako je bilo naporno zbog dugih putovanja, Gojanović u tome ne vidi velik problem jer su igrači na to bili pripremljeni:

''Prema onome što doznajem jest da je ritam bio vrlo žestok, putovanja duga i naporna, no na to smo upozorili igrače. Organizacija u Rusiji je bila odlična, sve je podređeno momčadima i utakmicama i liga je vrlo profesionalna u svakom smislu.''

Sada Medvjede očekuje šest domaćih utakmica, a prva je već sutra u 19:30.

U Dom Sportova dolazi prvi klub Zapadne konferencije, moćni SKA. Hoće li na Ledu Doma Sportova zaigrati i najveća zvijezda lige, Ilja Kovaljčuk, vidjet ćemo sutra navečer.

24.09., 19:30 MEDVEŠČAK – SKA
26.09., 19:30 MEDEVEŠČAK – JUGRA
28.09., 17:30 MEDVEŠČAK – BARIS
30.09., 19:30 MEDVEŠČAK – AVTOMOBILIST
2.10., 19:30 MEDVEŠČAK – AVANGARD, 19:30
7.10., 19:30 MEDVEŠČAK - NEFTEHIMIK

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider