Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tamni oblaci iznad dvorana

Što je uzrok potresa u rukometu?

Potresi u hrvatskom rukometu neće utjecati na održavanje Svjetskog prvenstva. No, uzrok svih problema nije teško pronaći, odgađanje izgradnje Rukometnog doma glavni je kamen smutnje i izvor svih nesuglasica, pa tako i one oko izgradnje dvorane za zagrijavanje kod zagrebačke Arene.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Želimo vam ukazati na činjenicu kako Zagrebačka Arena nema prikladnu dvoranu za treniranje rukometnih dimenzija. Molimo vas promijenite dvoranu za zagrijavanje da bude dostupna točno adekvatnim dimenzijama.'

Citat iz dopisa svjetske rukometne federacije upućen HRS-u 13. ovog mjeseca postao je uzrok prepucavanja između rukometnog saveza te izvođača radova i nadležnih za financiranje Arene. 

>> Dvorane za SP: Novi rukometni skandal!

No pogleda li se kompletan dopis Hrvatska se hvali za ogranizaciju te ističe kao prva zemlja u kojoj će se Svjetsko prvenstvo igrati u svim novoizgrađenim dvoranama. Sporna dvorana za zagrijavanje sada je i dobila zeleno svjetlo IHF-a. Izvorište problema je negdje drugdje, i nije ga teško pronaći - dovoljno je poslušati izjave rukometnih čelnika posljednjih dana.

'Dom, Rukometni dom, kakav takav, oni moraju reći konačno da ili ne', jasan je Zoran Gobac.

Za projektiranje Doma na Sveticama utrošeno je 11 milijuna kuna, ali od početka izgradnje još ništa. U HRS-u i dalje prijete ostavkama, što nas još čeka u naredna dva mjeseca do otvaranja Svjetskog prvenstva?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider