Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Radit će od jutra do mraka

Štake će gurniti ispod kreveta: Za deset dana opet na snijegu

U ruksak je Ivica Kostelić spakirao knjige i pidžamu, pripremio kutiju s gitarom i uputio se prema automobilu

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gitaru ovoga puta nije mogao sam nositi, u rukama su morale biti žute štake. Destinacija: Daruvarske toplice, oporavak od operacije koljena u Baselu.

"U ovih prvih tjedan dana oporavka najvažnije mi je osigurati koljeno i ostati u solidnoj fizičkoj kondiciji. Rehabilitacija je relativno kratka, trebam se brzo vratiti na vrhunski nivo, ali to je sve još uvijek u fiziološkim granicama izdržljivosti koljena", kazao je Ivica, koji je sa sobom ponio i "zlatni dnevnik".

"U njemu su opisane vježbe za oporavak koji sam radio prije dvije godine, kad sam se brzo vratio, i vodit ću se po njemu i ovoga puta", dodaje Ivek.

Štake bi konačno trebao gurnuti ispod svog kreveta u subotu, a nakon deset dana mogao bi već na snijeg!

"Radit će vježbe za mobilizaciju koljena, kako bi postigao veći opseg pokreta, zatim one za smanjenje otoka u koljenu te vježbe za jačanje muskulature kvadricepsa i opću kondiciju. Intenzitet će svakim danom rasti, a radit će se, kao i obično, od jutra do mraka... U odličnom je psihičkom stanju, dobro zrači, čemu se jako veselim", objasnila je dr. Nataša Desnica, službena liječnica hrvatske skijaške reprezentacije. (Agencija VLM)

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati