Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kanonada Nashvillea

Stao povijesni niz Chicaga: Colorado ih razvalio!

Rekordna serija hokejaša Chicaga napokon je došla kraju. Blackhawksi su prvi put ove sezone izgubili u osnovnom dijelu utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prizemljenje je bilo prilično teško budući da je Colorado u svome Pepsi Centeru bio bolji s čak 6:2. Matt Duchene je predvodio Avalanche s pogotkom i tri asistencije, a Ryan O'Reilly i Paul Stastny su dodali po gol i asistenciju.

Chicago je otvorio sezonu s 24 utakmice u kojima je osvajao najmanje bod što je rekord NHL lige. Računajući i završnicu prošle sezone, Blackhawksi nisu izgubili 30 puta zaredom u osnovnom dijelu utakmice, točnije od 25. ožujka prošle godine. Ukupan rekord drži Philadelphija koja je unutar sezone 1979/80 skupila 35 uzastopnih dvoboja bez poraza u osnovnom dijelu.

Nashville je prekinuo niz od tri uzastopna poraza, svladavši na svome ledu Edmonton s uvjerljivih 6:0. Utakmicu karijere je odigrao Colin Wilson koji je postigao dva pogotka i još dvaput asistirao. U još je lošijoj seriji od Predatorsa bila Ottawa koja je imala četiri poraza zaredom. U petak su Senatorsi slavili u New Yorku protiv Rangersa s 3:2, a odlučujući je gol manje od pet minuta prije kraja zabio Šveđanin Jakob Silfverberg.

Anaheim je s 4:0 bio bolji od Calgaryja, došavši time do 16. uzastopne domaće pobjede protiv Flamesa. Ryan Getzlaf je s pogotkom i asistencijom stigao do 500. poena u NHL karijeri i to na dan kad je potpisao novi osmogodišnji ugovor s Ducksima.

 

NHL liga, petak:

New York Rangers - Ottawa 2:3
Nashville - Edmonton 6:0
Florida - Winnipeg 2:3, produžetak
Anaheim - Calgary 4:0
Colorado - Chicago 6:2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider