Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nijemci premoćni

Srebrni hrvatski olimpijci ostali bez medalje na euro-smotri

Hrvatski četverac na pariće, osvajač srebrne medalje na lanjskim Olimpijskim igrama u Londonu, ostao je bez odličja na Europskom prvenstvu koje je u nedjelju završilo u Sevilli.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako se očekivalo da će Valent Sinković, Damir Martin, Martin Sinković i David Šain voditi borbu s Nijemcima za prvo mjesto, naši su veslači bili daleko od razine kakvu su pokazivali prijašnjih godina kada su bili i svjetski prvaci. Od samog su starta finalne utrke bili pri dnu poretka, na polovici staze su bili posljednji s četiri sekunde zaostatka i već je tada bilo jasno da će teško do naslova.

No, ni borba za preostale medalje nije bila uspješna. Na 1500 metara su naši srebrni olimpijci bili na petom mjestu i u zadnjoj su četvrtini pokušala stisnuti i dokopati se barem bronce, no potpuno su pukli i završili posljednji, šesti, sa 7.70 sekundi zaostatka za zlatnim Nijemcima.

Njemačka je tako sa samo jednom izmjenom u čamcu u odnosu na lanjske Igre došla do novog naslova. Poljski je četverac s dvije sekunde zaostatka uzeo srebro, dok je bronca otišla Talijanima.

Hrvatski četverac bez kormilara, u sastavu Ante Janjić, Vjekoslav Kolobarić, Marin i Branko Begović, zauzeo je u finalu, istina u nešto manjoj konkurenciji nego u prethodnoj disciplini, četvrto mjesto. Medalja mu ipak nije bila ni blizu budući da je za trećeplasiranim Nijemcima zaostao gotovo tri i pol sekunde. Zlato je osvojio nizozemski čamac.

Marcela Milošević je bila četvrta u B finalu samca, odnosno ukupno deseta, a isto je mjesto zauzeo i naš dvojac bez kormilara (Nikša Skelin, Vitomir Čavrlj).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider