Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Oprosti Srbijo'

Srbi razočarani: 'Debakl, katastrofa! Španjolci furiozno očerupali Orlove!'

Nakon lanjskog srebra na EP-u, Srbi su od svojih rukometaša očekivali više od osmine finala na svjetskoj smotri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to igra mačke i miša, Španjolska je razvalila Srbiju u Zaragozi, utrpala joj 20 golova u prvom poluvremenu te u nastavku još podebljala prednost do konačnih + 11 (31:20).

"Utakmica sa Španjolskom imala je svoju uvertiru u vidu prepucavanja između izbornika i igrača. Jedni drugima su zamjerali greške u porazima od Slovenije i Poljske i te razmirice su očito utjecale na meč sa Španjolskom. Vratile su se stare boljke u vidu sporih napada, bez proigravanja krila i kontri, bezidejni napadi završavani su gubitkom lopte, a jedina svijetla točka ponovno je bio golman Darko Stanić", piše B92 u tekstu pod naslovom "Debakl očajne Srbije protiv Španjolske".

Stanić je skinuo 12 od 36 lopti upućenih prema njegovim vratima, ali to je bilo puno premalo s obzirom da je srpski napad bio katastrofalan: "Razočaran sam, ispričavam se u svoje osobno i u ime cijele ekipe svojoj državi, ljudi su sigurno očekivali bolje partije. Nismo se uspjeli psihički vratiti nakon poraza od Slovenije koji nas je dosta uzdrmao", priznao je Stanić.

Blic, pak, koristi termin katastrofa: "Rukometaši Španjolske potpuno su demolirali Srbiju. Domaćini su bili konkretniji u napadu i agresivniji u obrani. Prvenstvo je za Srbiju završeno, ali ne i saga o odnosima u reprezentaciji. Stanić je najavio povlačenje, što ne čudi imajući u vidu naelektriziranu atmosferu te izjave igrača i izbornika."

O potpunom raspadu sistema u srpskoj reprezentaciji svjedoče i izjave izbornika Vukovića koji se poslije poraza zapitao vjeruju li mu igrači: "Ja nikad nisam prestao vjerovati njima, ali pitanje je koliko oni imaju povjerenja u mene", rekao je Vuković, a prenosi Press.

"Bezidejni napadi, slabo trčanje i neshvatljivo veliki broj izgubljenih lopti skupo su koštali našu momčad. Španjolci su furiozno očerupali Orlove, poslije poraza od Slovenije bilo je evidentno da nešto ne štima u međusobnim odnosima", zaključuje Kurir.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider