Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Nekima smeta mala Bosna'

Sramotna nepravda u Kataru: Suci svjesno izbacili BiH sa SP-a

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u četvrtom kolu skupine B Svjetskog prvenstva u Kataru doživjela treći poraz. Izabranike Dragana Markovića savladao je Tunis rezultatom 27:24...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrači BiH, koji su po prvi puta nastupili na Svjetskom prvenstvu, dali su sve što su imali u sebi, no pobjedu su im u završnici ogleda uzeli suci.

BiH je šest minuta prije kraja povela 24:22, a onda su utakmicu u svoje ruke preuzeli suci. U razmaku manjem od 15 sekundi suci šalju dva igrača BiH na dvije minute hlađenja zbog ne pretjerano grubih prekršaja. Salah je pogodio sa sedam metara za 23:24 i krenula je drama.

Nakon promašaja Karačića, Sanai pogađa za izjednačenje (24:24). Čelica potom nije uspio pogoditi, a Sanai na drugoj strani postiže gol za novu prednost Tunižana.

Igrači BiH su nakon toga puknuli i do kraja utakmice, malo manje od tri i pol minute, ostali bez pogotka, dok je Tunis postigao još dva i serijom 5-0 upisao pobjedu koja mu znači prolazak u osminu finala.

Bila je to velika sudačka nepravda, a to su prepoznali i ljutiti, tužni, ogorčeni, te slomljeni bosansko-hercegovački reprezentativci.

“Ljudi su nam uzeli pobjedu iz ruku. Sve ste vidjeli! Ne mogu vjerovati da se ovako sudi na jednom Svjetskom prvenstvu. Ovo još nisam vidio. Sve je s namjerom. Drže ih cijelo vrijeme u igri, puštaju im grubu igru, a nama sve sude. Stvarno ne mogu vjerovati”, kazao je Karačić.

“Šta mislite tko nas je večeras pobijedio? Ova dvojica u crnom ili reprezentacija Tunisa?”, pitao je novinare Benjamin Burić, koji je razočaran dodao:

“Ovo je neviđena krađa. Imali smo 15 isključenja, imali su puno sedmeraca, trebali su samo ubacivati loptu u mrežu…”.

"Igrali smo jako dobro sve četiri utakmice do sada. Uvijek nekome smeta mala Bosna koja je prvi put otišla na Svjetsko prvenstvo. Ovu zadnju utakmicu smo se tri puta vratili u život, ali četvrti put stvarno nismo mogli", rekao je razočarani Perić.

“Vidi se da smo potonuli od silne želje i jučer i danas. Nismo toliko jaki da nekoga pobijedimo sa pet ili 10 golova razlike u ovom sastavu i sa ovim problemima. Bolji smo možda za tri ili četri gola, ali teško je tri, četiri puta se vraćati, prvo protiv Austrije, pa evo i protiv Tunisa”, rekao je izbornik Dragan Marković.

“Jako teško je bilo sačuvati mir. Bio sam maksimalno koncentriran da ne uđem u nervozu, ali bilo je teško. Vide i momci i osjete da je nepravda učinjena. Ne mogu priznati isključenja bez razloga. Jučer su nam poništili tri gola, ali nisam riječ progovorio”, iskren je bio Marković u razgovoru s novinarima.

“Čestitao bih Tunisu na pobjedi. Rekao bih nešto što je u stvari interesantno. Izgubili smo tri utakmice, ali niko nas nije nadigrao, tako ni danas. Ponosan sam na svoju ekipu. Nismo ni u jednom trenutku reagirali nesportski na velike nepravde, čak ni jučer kada su nam suci poništili tri gola. Nećemo se žaliti ni na koga. Hvala mojim igračima na disciplini, kulturi i ponašanju. Osjećam se kao da sam pobijedio”.

Posljednju utakmicu reprezentacija BiH igra protiv Hrvatske, a sasvim je sigurno da raspoloženje u taboru naših susjeda neće biti na visokom nivou.

"Pa moramo smoći snage da odigramo taj meč. Nismo ovdje došli da se 'prosipamo'. Mislim da nismo obrukali ni sebe ni narod koji navija za nas. Nadam se da ćemo protiv Hrvatske ostvariti povoljan rezultat i oprostiti se s obrazom".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider