Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
slatko se nasmijala

Sramota organizatora: Obranila svjetski naslov, pa joj pustili fašističku himnu

Vjerojatno nema goreg osjećaja za sportaša koji osvoji svjetsko zlato, a onda mu na pobjedničkom postolju zasvira himna iz državnog razdoblja kojeg se gotovo sigurno ne želi previše sjećati...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolka Carolina Marin obranila je naslov pobjednice na Svjetskom prvenstvu u badmintonu nakon što je u finalu slavila protiv Indijke Saine Nehwal s 2:0 u gemovima. No, umjesto da uživa u svečanom trenutku sviranja himne i podizanja zastave - gaf indonezijskih organizatora. Na razglas su pustili staru himnu iz ere fašističkog diktatora Francesca Franca, pokretača civilnog rata i krivca za smrt pola milijuna ljudi!

Nakon smrti diktatora 1975. godine Španjolska je zadržala skladbu himne, ali je izbacila kontroverzne riječi. Organizator i Svjetska badmintonska organizacija ispričali su se Španjolki i cijeloj zemlji zbog propusta.

"Starija verzija španjolske himne puštena je za vrijeme ceremonije podjela medalja. Svjetska badmintonska organizacija i domaćin, Indonezijski badmintonski savez, iskreno se ispričavaju zbog nesretne pogreške".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider