Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odolio Austrijancima

Spust u Garmischu: Pobjeda Innerhofera, Ivica Kostelić 27.

U Garmisch-Partenkirchenu je ove subote vožen spust Svjetskog kupa za skijaše, a pobjedu je ostvario talijanski skijaš Christof Innerhofer...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I na drugom treningu spusta je ovaj skijaš bio najbrži, a tijekom subote je odolio strašnom austrijskom naletu. Naime, na iduće tri pozicije, od drugog do četvrtog mjesta, su se poredala trojica austrijskih skijaša, ali nitko nije zaprijetio Innerhoferu i njegovom pobjedničkom vremenu 1:37.83.

Podsjetimo da je Talijan prije dvije godine također slavio u spustu na Kandahar stazi, tada u utrci Svjetskog prvenstva.

Mali su zaostatak imali Georg Streitberger i Klaus Kröll, ali su im dvanaest i šesnaest stotinki sporija vremena donijela drugu, odnosno, treću poziciju. Četvrti je na kraju bio Hannes Reichelt, dok se na petom smjestio Aksel Lund Svindal, vodeći spustaš u ovom trenutku i Norvežanin koji najviše prijeti Marcelu Hirscheru u ukupnom redoslijedu Svjetkog kupa. Podsjećamo, Hirscher je i prošle sezone osvojio veliki Kristalni globus namijenjen najboljem u Svjetskom kupu.

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić nije mnogo zaostao, sekundu i 36 stotinki, ali se jedva ugurao u krug onih koji osvajaju bodove. Bio je 27., te je dodao četiri boda na svoj konto koja ga održavaju na petom mjestu ukupnog redoslijeda Svjetskog kupa.

U nedjelju će Garmisch biti domaćin veleslalomskoj utrci. 

Svjetski kup, spust u Garmisch-Partenkirchenu:

1. Christof Innerhofer (Ita) 1:37.83

2. Georg Streitberger (Aut) +0.12

3. Klasu Kröll (Aut) +0.16

4. Hannes Reichelt (Aut) +0.36

5. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.47

...

27. Ivica Kostelić (Hrv) +1.36

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Marcel Hirscher (Aut) 1135

2. Aksel Lund Svindal (Nor) 966

3. Felix Neureuther (Njem) 776

4. Ted Ligety (SAD) 736

5. Ivica Kostelić (Hrv) 709

...

Redoslijed u spustu:

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 359

2. Dominik Paris (Ita) 349

3. Christof Innerhofer (Ita) 344

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider