Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Fantastična sedmorka

VIDEO Evo tko su sportaši godine Hrvatske u najvećem izboru!

Izabrani su sportaši godine 2016. u izbor jedinog dnevnog hrvatskog sportskog lista...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završen je najveći izbor najboljih sportaša Hrvatske za godinu iza nas. Od osvajača olimpijskih zlata, pa do čovjeka koji je namjerno promašio jedanaesterac, evo tko su hrvatski sportski junaci 2016.

Dobitnici nagrada SN-a za 2016. su: Martin i Valent Sinković (momčad), Sandra Perković (sportašica), Damir Martin (sportaš), Branko Radičević (fair play), Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić (ekipa).

Ova fantastična sedmorka samo su šlag na tortu koju predstavlja 2016., kao povijesnu godinu hrvatskog sporta.
"Ništa nije nemoguće, pogotovo u ovoj godini u kojoj Hrvatska broji 10 medalja na OI, od toga 5 zlatnih, također su paraolimpijci osvojili 5 medalja. Mislim da je ovo najsportskija godina u povijesti Hrvata", kaže Sandra Perković.

Sandri je ovo peta titula, ali motiva ne nedostaje: nedostaju joj još tri ove nagrade da se izjednači s najvećom – Janicom Kostelić.
"Sada sam se nasmijala sa Janicom kad mi je čestitala. Ja sam joj rekla da ne radim ništa posebno, da samo idem njezinim utabanim stazama, idem za njom. Ona ih ima 8 tako da je još dug put za njom."

I braća Sinković već postaju domaćini ove važne dodjele. Najbolji su četvrti put zaredom. A evo i zašto:
"Tak smo se i s trenerom dogovorili, da nam je trening na prvom mjestu, da je ono što nas drži gore naši rezultati, tako da će nam i dalje ostat to prioritet", kaže Valent.

U 2017. će pokušati pokoriti svijet u novoj disciplini: u dvojcu bez kormilara.
"Meni nikad ne dosadi pobjeđivat, al tu smo sve ostvarili, a novi izazov je u novoj disciplini, onda bi još više napravili u svojoj karijeri i zato smo se odlučili na to", kaže Martin Sinković.

Njihov kolega veslač Damir Martin prvi put proglašen je najboljim sportašem Hrvatske. Ispred jednog Luke Modrića.

"I ne samo Luka Modrić. I Josip Glasnović je tu, kao olimpijski pobjednik.""Mislim da je riječ ponos premala za opisat moje emocije i moje stanje sada", kaže Martin.

"Ja sam dokazao da i skoro najbolji može biti najbolji, ha, ha, ha..."

I kao šećer na kraju Anđela i Helena, žene koje su hrvatskoj donijele prvu ekipnu paraolimpijsku medalju. I zbog njih su prvi put sportaši s invaliditetom ušli u konkurenciju za ovu nagradu.

"Kod nas je to novitet i ja sam prezahvalna Sportskim novostima što su prepoznali da se mi na isti način pripremamo, ništa manje nego ostali sportaši i preponosna sam", istiće Dretar Karić.

Anđela Mužinić dodaje:
"Promijenila se svijest novinara i ljudi u Hrvatskoj i to je jedan plus za paraolimpijce i jedan plus za te ljude."

A poseban plus cjelokupne sportske javnosti zaradio je Branko Radičević, dobitnik nagrade za fair play jer je promašio 11-erac za koji je smatrao da je nepravedno dosuđen.

"Izgubila se ona čar pobjede i poraza. I natjecateljskog duha: ako sam bolji, pobijedit ću, ako sam lošiji izgubit ću pa ću se potrudit, pa ću ponovo se susret s tim protivnikom, pa ću bit bolji. Rekao sam: dosta je više, jer mladi kojima smo mi kao uzor stariji. Oni se trebaju kroz sport odgajat, a ako nastavimo ovakvim putem nećemo daleko stići."

Bravo za Branka, za njegove kolege na slavljeničkom podiju i svima koji su ove godine osvojili i više od 250 medalja za Hrvatsku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider