Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Presudio jedan pogodak

Spengler Cup: Novi poraz Medvjeda, za polufinale s Ufom

Hokejaši domaćeg Davosa svladali su u nedjelju Medveščak s 1-0 u drugoj utakmici zagrebačkog kluba na Spengler Cupu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šveđanin Marcus Paulsson u 2. minuti utakmice postigao je jedini pogodak u dvoboju Davos i Medveščaka, čime je zagrebačka momčad doživjela i drugi poraz na Spengler Cupu te bez ijednog boda završila na posljednjem, trećem mjestu skupine Cattini.

Hokejaši Medveščaka nisu uspijevali realizirati situacije s igračem više na ledu, što im je najveća boljka ove sezone, a u nekoliko situacija nisu imali ni sreće pa je domaći vratar Genoni sačuvao svoju mrežu netaknutom. S druge strane, i vratar Medveščaka Mark Owuya bio je najbolji igrač svoje momčadi.

Hokejaši Geneve-Servetta koji brane prošlogodišnji naslov pobjednika svladali su u nedjelju finski Jokerit s 3-1 te su s maksimalnih šest bodova osvojili prvo mjesto u skupini Torriani, što im je donijelo izravan plasman u polufinale.

Unatoč porazima u obje utakmice u skupini, do polufinala mogu još stići i hokejaši Medveščaka, uspiju li u ponedjeljak (15 sati) svladati rusku Ufu, drugoplasiranu momčad skupine Torriani. Tom bi pobjedom Medveščak izborio novi obračun protiv domaćina turnira, momčadi Davosa.

Za mjesto u polufinalu i obračun s momčadi Geneve-Servette, u ponedjeljak će se u večernjem terminu (20.15 sati) boriti Team Canada i Jokerit.

Rezultati, nedjelja 28.12.
Skupina Cattini:

Davos - Medveščak 1-0

Ljestvica:

1. Davos 2 2 0 3-1 6
2. Team Canada 2 1 1 4-3 3
3. Medveščak 2 0 2 1-4 0

Skupina Torriani:

Geneve-Servette - Jokerit 3-1

Ljestvica:

1. Geneve-Servette 2 2 0 6-3 6
2. Ufa 2 1 1 6-6 3
3. Jokerit 2 0 2 4-7 0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider