Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bacio se na glavu

Spektakl u Moskvi: Kostelić do trećeg mjesta s jednim štapom!

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je treće mjesto na posljednjom natjecanju uoči Svjetskog prvenstva u Schladmingu. Na paralelnom slalomu u Moskvi Kostelić je upisao novih 60 bodova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da mu nije ispao štap u drugoj vožnji protiv najboljeg ove sezone u slalomu, ali i ukupnom poretku, Marcela Hirschera, pitanje je da li bi naš skijaš ostao na tih 60 bodova. Naime, u polufinalnoj je utrci, nakon prve vožnje, Kostelić zaostajao 26 stotinki sekunde za Hirscherom.

>> Kostelić oduševljen: Toga nema nigdje! Gledao nas je Lenjinov lik!

U drugu je odlično krenuo, imao dovoljno veliku prednost na polovici staze kada je pri prolasku kroz jedna vrata ostao bez štapa. Hirscher je do kraja prestigao Kostelića i slavio s novih 29 stotinki sekunde prednosti.

Austrijanac je u finalu slavio protiv Šveđanina Andrea Myhrera, dok je Kostelić u "malom finalu" za treće mjesto s 0.06 i 0.01 stotinkom bio brži od Nijemca Felixa Neureuthera.

Recimo i da je u osmini i četvrtini finala Kostelić bio brži od Rusa Aleksandra Horošilova, odnosno Amerikanca Davida Chodunskyja.

Kostelić je tako nakon sjajnog nastupa u Kitzbühelu (160 bodova) ostvario još jedan odličan rezultat i u Moskvi, koji bi mu trebao biti dodatni poticaj uoči spomenutog Svjetskog prvenstva.

U ukupnom poretku naš najbolji skijaš nije zabilježio pomak, dok je vodeći Hirscher napravio dodatan korak prema obrani naslova pobjednika u Svjetskom kupu.

Recimo i da je kod skijašica iznenađujuće slavila njemačka predstavnica Lena Duerr, koja je u finalu bila brža od Slovakinje Veronike Velez Zuzulove

SK, Moskva, paralelni slalom:

1. Marcel Hirscher (Aut)

2. Andre Myhrer (Šve)

3. Ivica Kostelić (Hrv)

4. Felix Neureuther (Njem)

...

Ukupni poredak, slalom:

1. Marcel Hirscher (Aut) 800

2. Felix Neureuther (Njem) 616

3. Andre Myhrer (Šve) 442

4. Ivica Kostelić (Hrv) 375

...

Ukupni poredak:

1. Marcel Hirscher (Aut) 1135

2. Aksel Lund Svindal (Nor) 921

3. Felix Neureuther (Njem) 776

4. Ted Ligety (SAD) 736

5. Ivica Kostelić (Hrv) 705

... 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider