Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Par dana do Eura

EP rukomet: Španjolska ponizila domaćina Eura Poljsku, Francuzi nakon šoka razbili Dance

Samo par dana prije Europskog prvenstva u rukometu reprezentacija Španjolske očitala je lekciju domaćinu nadolazećeg prvenstva Poljskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momci Manola Cadenasa potpuno su razbili Poljake ostavivši ih samo na 12 pogodaka. Konačni rezultat bio je 26:12! Najbolji strijelci za Španjolsku bili su Entrerrios sa šest golova i Dujšebajev s pet. Dovoljan je to dokaz kakvu širinu imaju svjetski prvaci iz 2013. godine. Na završnom turniru uoči Eura Španjolci su još pobijedili Švedsku 33:22 i Brazil 37:30.

Time se baš ne mogu pohvaliti Francuzi. Nakon prosječne partije protiv Norveške, koju su Onestini izabranici dobili 27:26, uslijedio je hladan tuš protiv Katara. U reprizi finala SP-a iz prošle godine dogodilo se jedno od većih iznenađenja na pripremama. Katar je na kraju pobijedio 28:25. No, Francuzi su se pribrali protiv Danske i slavili rezultatom 38:26. Onestinu momčad protiv Danske predvodili su Guigou i Narcisse sa šest golova.

Srbija i Mađaraska odigrale su neriješeno 25:25 nakon što je dan ranije Srbija slavila 25:22. Najefikasniji kod Srbije bili su Nenadić i Đukić sa po četiri pogotka.

Još vijesti

Treba spomenuti kako su u akciji bile i reprezentacije iz naše skupine. Bjelorusi su s Rusima odigrali neodlučeno 28:28, Norvežani porazili Katar 26:25, a Islanđani bili bolji od Njemačke 27:24. Dovoljna je to  opomena za Hrvatsku, koja je prije par dana teško poražena od Slovenije.

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija nalazi se u skupini B s gore već spomenutim reprezentacijama, dok će u skupini A, s kojom se križamo u drugom krugu, igrati Francuska, Poljska, Srbija i Makedonija. S obzirom, da nas očekuju vrlo teški ispiti, svaka utakmica u prvoj fazi od iznimnog je značaja.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider