Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Poznata četiri četvrtfinalista

Španjolci lakoćom do četvrtfinala: Već u prvom poluvremenu razbili Tunis!

Rukometaši Hrvatske i Španjolske pridružili su se domaćinu Kataru i Sloveniji u četvrtfinalu ovogodišnjeg SP-a za rukometaše. Španjolska je bila uvjerljiva protiv Tunisa sa 28-20 (18-9)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska je već u prvom poluvremenu ostvarila veliku prednost protiv Tunisa, pa je nastavak odigran u laganijem ritmu. Cristian Ugalde je sa sedam golova predvodio Španjolsku, a Oussama Bounghanmi s pet Tunis. Španjolska će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta Danska - Island.

Ranije je Katar svladao Austriju sa 27-25 (13-14), dok je Slovenija bila bolja od Makedonije sa 30-28 (16-15). Najefikasniji u reprezentaciji Katara bili su Žarko Marković s osam, Rafael Capote sa sedam, te Bertrand Roine s pet golova, dok su u reprezentaciji Austrije najbolji bili Robert Wagner s osam i Viktor Szilagy s četiri pogotka. Katar će u četvrtfinalu u srijedu igrati protiv pobjednika susreta Njemačka - Egipat.

Slovenija je protiv Makedonije tijekom čitavog susreta bila u laganoj prednosti, a junak pobjede bio je 37-godišnji vratar Gorazd Škof koji je uspio obraniti čak četiri sedmerca, te bi se svaki put kada bi Makedonci zaprijetili istaknuo nekom sjajnom obranom. Dragan Gajić s devet, te Jure Dolenec i Sebastian Skupe sa po pet golova bili su najefikasniji u sastavu Slovenije, dok su Makedoniju predvodili Kiril Lazarov i Goce Georgievski sa po sedam pogodaka. Slovenija će u četvrtfinalu također u srijedu igrati protiv boljeg iz dvoboja Francuska - Argentina.

Nastavi čitati