Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Još slobodnih mjesta

SP u hokeju na ledu: Francuzi i Bjelorusi u četvrtfinalu

Pretposljednji dan prve faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu donio je puno zadovoljstva Francuzima i Bjelorusima koji su izborili prolazak u četvrtfinale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švedska se oporavila od poraza protiv Kanade pobjedom u susretu s Italijom. Najslabija reprezentacija skupine poražena je s visokih 5:1 čime je ostala na dnu, a Švedska se vratila na vrh. Talijani su još u prvoj trećini bili ravnopravni, međutim u drugoj i trećoj trećini uputili su ukupno jedan udarac prema golu i otišli u visoki poraz. Dvostruki strijelac za Švedsku bio je Gustav Nyquist dok su po jedan pogodak postigli Mattias Ekholm, Jimmie Ericsson i Nicklas Danielsson.

U drugom susretu skupine Francuska je svladala Dansku sa 6:2 i tako je po prvi put od 1995. godine dohvatila četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Još jednom je francuski junak bio Stephane da Costa, odlični napadač Ottawa Senatoresa koji je sezonu proveo na posudbi u filijali u Binghamptonu.

U skupini B Finci su svladali Kazahstan s 4:3 i ostali u igri za prolaz. U slučaju pobjede Latvije protiv Švicarske, malo će im značiti ova pobjeda protiv Kazahstanaca jer će Latvijci zasjesti najmanje na četvrto mjesto. Protiv Kazahstana strijelci su bili Jori Lehtera, Olli Jokinen, Jarkko Imonen i Olli Palola dok su strijelci za Kazahstan bili Konstantin Romanov, Fjodor Polišuk i Jevgenij Rimarjev.

Domaćin Svjetskog prvenstva Bjelorusija svladao je Latviju s 3:1 i proslavio prolazak u četvrtfinale. Platt i Grabovski doveli su Bjeloruse u vodstvo da bi Kulda u 34. minuti smanjio na 2:1 i dao nadu svojoj reprezentaciji. Međutim obrana Bjelorusije je izdržala i upisana je vrijedna pobjeda koja je potvrđena u posljednjoj sekundi golom Kosticina.

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu

Skupina A:

Danska - Francuska 2:6

Italija - Švedska 1:5

Redoslijed: 1. Švedska 18, 2. Kanada 15 (-1), 3. Francuska 10 (-1), 4. Češka 10 (-1), 5. Slovačka 7 (-1), 6. Norveška 7 (-1), 7. Danska 5 (-1), 8. Italija 3

Skupina B:

Kazahstan - Finska 3:4

Latvija - Bjelorusija 1:3

Redoslijed: 1. Rusija 18 (-1), 2. Bjelorusija 12 (-1), 3. SAD 11 (-1), 4. Finska 11, 5. Latvija 9 (-1), 6. Švicarska 7 (-1), 7. Njemačka 5 (-1), 8. Kazahstan 2.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider