Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Amerika pobijedila Bjelorusiju

SP u hokeju na ledu: Česi u produžetku svladali Slovake

Prvi dan Svjetskog prvenstva u hokeju koje se održava u Minsku zaključen je pobjedama Čeha i Amerikanaca. Česi su u produžetku svladali velike rivale Slovake, a Amerikanci su bili bolji od domaćina Bjelorusije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Francuska u prvom susretu skupine A šokirala Kanadu i svladala je nakon kaznenih udaraca, odluke u 60 minuta nije bilo niti u drugom susretu u skupini u kojem je Češka igrala protiv Slovačke.

U zanimljivom dvoboju Česi su slavili u produžetku pogotkom krila praškog Leva Jakuba Klepiša u 100. sekundi produžetka. Česi su tako zasluženo slavili i pobjedom okrunili dominaciju koju su imali tijekom najvećeg dijela susreta.

Poveli su pogotkom Ondreja Nemeca, međutim Slovačka je uspjela napraviti preokret i povesti s 2-1 golovima Michela Miklika i Mareka Viedenskog, međutim dvije minute i sedam sekundi prije isteka 60. minute Jaromir Jagr je poravnao na 2-2 i odveo utakmicu u produžetak.

Puno jednostavniji posao imali su Amerikanci u skupini B gdje su lakoćom svladali domaćina Bjelorusiju s visokih 6-1.

Otpor domaćina slomili su u drugoj trećini kada su pobjegli na 4-0 i do kraja susreta više nije bilo problema. Pogotke za SAD postigli su Jacob Trouba dva te po jedan Brock Nelson, Johnny Gaudreau, Jake Gardiner i Colin McDonald. Strijelac za Bjelorusiju bio je Andrej Stepanov. (TS) 

Svjetsko prvenstvo, skupina A, prvo kolo:

Francuska - Kanada 3-2 kazneni udarci

Češka - Slovačka 3-2 produžetak 

Svjetsko prvenstvo, skupina B, prvo kolo:

Rusija - Švicarska 5-0

SAD - Bjelorusija 6-1.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider