Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šesta hrvatska medalja ikad

Kakva najava za Rio: Veliki uspjeh hrvatske atletike na dvoranskom SP-u!

Mladi bacač kugle Filip Mihaljević (21) postao je tek treći hrvatski atletičar koji je osvojio medalju na Svjetskom dvoranskom prvenstvu...

Hrvatski bacač kugle Filip Mihaljević osvojio je brončanu medalju na Svjetskom dvoranskom atletskom prvenstvu u američkom Portlandu s hicem od 20.87 metara, što je i njegov osobni rekord.

Filip je do bronce došao u petoj seriji, a ispred njega su bili samo pobjednik Tom Walsh s najboljim rezultatom sezone u svijetu 21,78 m i Rumunj Andrei Gag sa samo dva centimetra dužim hicem od Filipa, 20,89 m. Ovim uspjehom Mihaljević se pridružio Branku Zorku i Blanki Vlašić koji su jedini do sada osvajali medalje za Hrvatsku na svjetskim dvoranskim prvenstvima.

"Čestitke od srca Filipu Mihaljeviću na osvajanju brončane medalje na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u bacanju kugle. Hrvatska iznad svih", čestitala je Sandra Perković našem mladom atletičaru.

Blizu medalje bila je i Andrea Ivančević koja je u finalu utrke na 60 m prepone osvojila četvrto mjesto s rezultatom od 7,95 sekundi. Visoki plasman Andrea je nogovijestila već u kvalifikacijama kada je istrčala novi hrvatski rekord (7,91), što je bio i ukupno treći rezultat kvalifikacija. Pobijedila je Amerikanaka Nia Ali (7,81), druga je također Amerikanka Brianna Rollins (7,82), a treća Britanka Tiffany Porter s 7,90 sekundi.

Medalja Filipa Mihaljevića je šesta hrvatska medalja na svjetskim dvoranskim prvenstvima. Četiri je osvojila Blanka Vlašić u skoku u vis (zlato u Valenciji 2008. i Dohi 2010., srebro u Moskvi 2006. i broncu u Budimpešti 2004.) i jednu Branko Zorko na 1500 m (broncu u Torontu 1993.).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider