Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sosedi melju

Sjajni Slovenci izveli novi čudesni preokret, Poljaci tukli Srbe!

Iz prvih utakmica četvrtka na SP-u rukometaša kao pobjednici su izišli Slovenci i Alžir.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenija je pobijedila Bjelorusiju 27:26 i tako stigla do četvrte pobjede u skupini C.

Zorman i društvo ostali su stopostotni i nakon ogleda s Bjelorusima, a ponovno su nakon prvog poluvremena bili na rubu poraza. Bjelorusija je imala pet golova prednosti (17:12), ali nesalomljivi Slovenci tukli nisu se predavali i malo po malo su topili prednost suparnika, da bi u uzbudljivom finišu uspjeli iščupati supervažne bodove.

Sergej Rutenka, koji je svojedobno igrao za reprezentaciju Slovenije, skrivio je sedmerac i dobio isključenje, nakon čega je priči bio kraj.

Slovence je do pobjede predvodio Dragan Gajić s osam golova, a Rutenka je za poražene Bjeloruse zabio devet zgoditaka.

Srbi su većim dijelom utakmice vodili protiv Poljaka, ali na kraju je na krilima Jureckog (devet golova) slavila Poljska, 25:24. Srbija je na poluvremenu vodila s dva pogotka prednosti, ali u finišu su izabranici Veselina Vukovića izgubili i upisali prvi poraz.

U ovoj grupi još je Saudijska Arabija iznenađujuće je pobijedila Južnu Koreju. Izabranici Nene Kljaića slavili su 24:22 i upisali svoju prvu pobjedu u Španjolskoj.

U skupini hrvatske reprezentacije (D) Alžirci su bez problema pobijedili Australiju - bilo je 39:15.

Puno zanimljiviji bio je ogled Mađarske i domaćina. Mađari su protiv Španjolaca dugo bili u egalu, ali su u posljednjih 10-ak minuta se raspali i Furija je upisala pobjedu sa šest golova razlike (28:22), te će u dvoboju posljednjeg kola u ogledu s našom reprezentacijom odlučivati o prvom mjestu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider