Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odmotava se klupko

Veliki skandal: Uz Gayja na doping testu pao i Asafa Powell!

"Napravio sam pogrešku, povlačim se sa Svjetskog prvenstva, iznevjeren sam", plačući je izjavio Gay.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tyson Gay je u suzama američke medije obavijestio kako ga je Američka antidopinška agencija (USADA) u petak obavijestila da je njegov uzorak uzet 16. svibnja pozitivan na zasad nepoznato zabranjenu supstancu.

"Nemam priču o sabotaži...U principu sam dao nekome povjerenje i iznevjeren sam. Napravio sam pogrešku. Povlačim se s nastupa u Monaku na Dijamantnoj ligi i sa Svjetskog prvenstva", priopćio je 30-godišnji Amerikanac.

Inače, Gay je najbrži čovjek svijeta ove godine. Uz to što je istrčao tri najbrža vremena na 100 metara, nedavno je tijekom američkih kvalifikacija u Des Moinesu 200 metara istrčao za 19.74 sekunde.

'Pao' i Asafa Powell!

Isti dan kad je 'pao' i Gay, na dopinškom testu je pozitivno bilo petero jamajčanskih atletičara. Otkrio je to izvor blizak Jamajčanskom atletskom savezu za Reuters:"Ne možemo otkriti nikakve daljnje informacije dok atletičari ne odgovore na obavijesti o rezultatima A uzorka", govorio je predsjednik Jamajčanske antidopinške komisije (JADCO) Herb Elliot.

Međutim, vrlo brzo se saznalo da su među tom petorkom Bivši svjetski rekorder na 100 metara Asafa Powell (30) i osvajačica srebrne olimpijske medalje u štafeti 4x100 metara Sherone Simpson (28).

"Ovo je jako teško razdoblje za mene. Obavještena sam da je moj uzorak urina uzet na Državnom prvenstvu 21. lipnja nakon utrke na 100 metara bio pozitivan na stimulant oksilofrin", rekla je Simpson, članica zlatne olimpijske jamajčanske štafete 4x100 metara iz Atene, za Reuters.

Da je pozitivan na dopinškom testu bio i Powell potvrdio je njegov agent Paul Doyle: "Surađujemo s WADA-om (Svjetska antidopinška agencija) na otkrivanju načina kako je to dospjelo u njegov organizam", izjavio je Doyle.

Podsjećamo, prošlog je mjeseca najuspješnija jamajčanska atletičarka, trostruka olimpijska pobjednica i osvajačica preko 20 medalja s najvećih natjecanja, Veronica Campbell-Brown, bila pozitivna na zabranjeni diuretik, nakon čega je suspendirana.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider