Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Koban posljednji hitac

Snježana Pejčić za dlaku izgubila brončanu medalju!

Iako je uoči zadnja dva metka finala trostavnog natjecanja malokalibarske puške na 50 metara na Olimpijskom igrama u Londonu naša Snježana Pejčić držala treće mjesto, završila je peta i ostala bez medalje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječanka je, dakako, i osvajanjem petog mjesta, odnosno već samim plasmanom u finale u vrlo jakoj konkurenciji, ostvarila golemi uspjeh i zaslužuje sve čestitke. Ipak, ostaje mali žal jer je bila blizu brončane medalje, koja joj je ovoga puta ipak izmaknula.

Kažemo ovoga puta, jer se u Pekingu prije četiri godine Pejčić okitila broncom, ali u svojoj najjačoj disciplini, zračna puška na 10 metara. U Londonu je u toj disciplini u kvalifikacijama bila 18. i ostala bez finala. No, ušla je među osam najboljih kroz zahtjevne kvalifikacije gađanja malokalibarskom puškom u trostavu. U ležećem stavu pogodila je 193 kruga (97+96), u stojećem 195 (99+96), a u klečećem 196 krugova (98+98). U kvalifikacijama je osvojila šesto mjesto.

U finalnoj seriji, u kojoj se pucalo 10 metaka stojećim stavom, Pejčić je odlično pucala prvih pet metaka, a najbolje u trećoj seriji, kada je pogodila 10.6. Ušla je u borbu za brončanu medalju i ostala u igri čak i nakon najslabije sedme serije u kojoj je pogodila 8.7. No, i njezinim konkurenticama za medalju je drhtala ruka, pa je uoči zadnja dva metka Riječanka držala treće mjesto, ali sa samo desetinkom kruga prednosti pred Čehinjom Adelom Sykorovom i Ruskinjom Dariom Vdovinom.

U zadnja dva metka Pejčić je pogodila 9.9 i 9.3. Sykorova je bila uspješnija (dva puta po 10.2) i osigurala je bronačnu medalju, a Vdovini je potpuno pala koncentracija, pa je na kraju pala na sedmo mjesto, a ispred Pejčić se probila i četvrtoplasirana Poljakinja Sylwia Bogacka.

Zlatnu medalju osvojila je Amerikanka Jamie Lynn Gray s ukupnim zbrojem od 691.9, dok je drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila Ivana Maksimović iz Srbije (687.5). Već je nakon kvalifikacija bilo prilično jasno da će se zlato i srebro rješavati između njih dvije...

 

OI streljaštvo, finale trostava malokalibarske puške na 50 metara (ž):

1. Gray (SAD) 691.9

2. Maksimović (Srb) 687.5

3. Sykorova (Češ) 683.0

4. Bogacka (Polj) 681.9

5. Pejčić (Hrv) 681.9

6. Engleder (Nje) 680.8

7. Vdovina (Rus) 680.8

8. Nagay (Polj) 678.2

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider