Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bomba vijest

Službeno: Medveščak novi član KHL-a!

Medveščak će biti 28. klub koji će se natjecati drugoj najjačoj ligi svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dugotrajnih pregovora, postignut je dogovor kojim zagrebački Medveščak postaje 28. član KHL lige u sezoni 2013./14. U narednim danima slijedi još samo formalna sjednica Upravnog odbora KHL-a na kojoj će članovi odbora na čelu s predsjednikom lige Aleksandrom Medvedevim potvrditi prijem zagrebačkih Medvjeda u KHL ligu.

"Ovo je potvrda dugogodišnjeg rada i truda svih nas u klubu, ali i nagrada svima – navijačima, prijateljima, sponzorima i partnerima koji su protekle četiri sezone vjerovali u projekt Medveščak i bili uz nas. No, naš posao tek sada počinje! Puno je posla i izazova ispred nas, a najvažniji jest onaj da s kolegama iz lige zatvorimo danas usuglašeni budžet za našu prvu sezonu, u visini od oko 10 milijuna eura. Budžet će biti zatvoren uz pomoć lokalnih, točnije regionalnih i međunarodnih sponzora do početka sezone.“, izjavio je predsjednik Medveščaka Zagreb Damir Gojanović.

Kontinental Hokej liga osnovana je u ožujku 2008. godine kao želja spajanja vrhunskih hokejskih ruskih klubova s klubovima iz bivših sovjetskih republika te drugih europskih klubova. Ligu su 2008. sačinjavala 24. kluba iz Rusije, Bjelorusije, Latvije i Kazahstana, dok danas igraju i klubovi iz Ukrajine, Slovačke, Češke, a od danas i Medveščak iz Hrvatske te liga broj 28. klubova.

Svi detalji oko nove organizacije Medveščaka i novog sastava zagrebačke momčadi te plan igranja utakmica u Hrvatskoj i inozemstvu bit će objavljeni naknadno u dogovoru s čelnicima KHL lige.

Službena potvrda o pridruživanju Medveščaka hokejskoj ligi KHL objavljena je na službenim stranicama lige: http://www.khl.ru/news/2013/04/29/128623.html

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider