Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Opet svladali Poljake

Slovenski odbojkaši prvi put u polufinalu Europskog prvenstva

Odbojkaši Slovenije po prvi put u svojoj povijesti probili su se u polufinale Europskog prvenstva pobijedivši u srijedu u Sofiji aktualne svjetske prvake Poljake s 3:2 (25-17, 25-19, 23-25, 19-25, 16-14).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenci su bili jedina reprezentacija koja je u skupini C uspjela Poljacima uzeti set, ali četvrtfinalna pobjeda u Sofiji prava je prava senzacija Europskog prvenstva.

Slovenci su do nje stigli nakon što su prvo propustili vodstvo 2:0 u setovima, a potom u odlučujućem setu vodili 8-5 i 12-10, da bi Poljaci preokretom stigli do vodstva 14-13 i meč-lopte. No, s tri uzastopna poena slovenski su odbojkaši stigli do najvećeg rezultata u povijesti slovenske muške odbojke.

Poljaci su kao najbolja reprezentacija u skupini C izravno izborili plasman u četvrtfinale, dok su Slovenci kao trećeplasirani morali u razigravanje, u kojem su iznenađujućom lakoćom s 3:0 izbacili Nizozemce. Za mjesto u finalu reprezentacija Slovenija pod vodstvom talijanskog stručnjaka Andree Gianija borit će se protiv boljeg iz dvoboja Rusije i Italije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider