Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ovo nitko nije očekivao

Kakva pobjeda: Senzacionalna Slovenka iznenadila skijaški svijet!

Slovenska skijašica Ilka Štuhec u petak je postala senzacionalnom pobjednicom prvog spusta u novoj sezoni Svjetskog kupa u alpskom skijanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ilka Štuhec pobijedila je u spustu u kanadskom Lake Louiseu, što je 26-godišnjoj Mariborčanki ujedno i prvo postolje u Svjetskom kupu.

Štuhec je na stazu krenula sa startnim brojem 29, kad je na vodećoj poziciji iznenađujuće bila Talijanka Sofia Goggia, koja se tek spustila u cilj i počela slaviti. No, ni dvije minute poslije Talijanka je svrgnuta s najvišeg mjesta pobjedničkog postolja na koje se uspela jedina slovenska predstavnica u Lake Louiseu svladavši stazu za 1:45.48 minute, nadmašivši Goggiu za 22 stotinke sekunde.

Dosadašnji najbolji rezultat Ilke Štuhec u Svjetskom kupu bilo je 4. mjesto na superveleslalomu u Beaver Creeku prije tri godine.

Senzacionalnu postavu na pobjedničkom postolju upotpunila je Šveđanka Kajsa Kling koja je osvojila treće mjesto zaostavši za pobjednicom 31 stotinku. Najveća favoritkinja za pobjedu, Švicarka Lara Gut, morala se zadovoljiti četvrtim mjestom, a za Štuhec je zaostala 69 stotinki.

U subotu (20.30 sati) je u Lake Louiseu na programu još jedan spust.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider