Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Danci se osigurali

Slovenci se pobjedom oprostili od SP-a i elitne divizije

Hokejaši Slovenije pobjedom 1-0 (1-0, 0-0, 0-0) protiv Danske u svom posljednjem nastupu oprostili su se od Svjetskog prvenstva elitne divizije u Češkoj, no ta im pobjeda nije pomogla u osiguranju ostanka u najvišem razredu svjetskog hokeja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenci su izgubili svih šest svojih prvih utakmica, dok su Danci uspjeli u prvih šest nastupa sakupiti četiri boda, tako da ova utakmica nije imala natjecateljski značaj. Strijelac jedinog gola bio je Žiga Pance (10:00) sredinom prve trećine.

Švedska je 4-2 (1-0, 1-2, 2-0) pobjedom protiv Francuske osigurala drugo mjesto u skupini A koja se igra u Pragu. Jacob Josefson (11:00) doveo je Švedsku u vodstvo, no početkom druge trećine Damien Fleury (20:34, 22:52) je s dva gola iznenađujuće doveo Francusku u prednost od 2-1. Ipak, senzaciju je spriječio Filip Forsberg (34:52, 40:52) koji je prvo poravnao na 2-2, a zatim i doveo Švedsku u vodstvo od 3-2. Utakmicu je u mirnije vode za Šcveđane golom za 4-2 odveo Oliver Ekman-Larsson (43:27).

Švedska je odigtala svih svojih sedam utakmica u skupini, te je osvojila 16 bodova. Kanada je sa 18 bodova još u nedjelju osigurala prvo mjesto u skupini, dok će domaćin Češka u četvrtfinale s trećeg mjesta, zasada ima 13 osvojenih bodova, ali niti s pobjedom protiv Švicarske u utorak ne može se pomaknuti na više. Isto tako, Švicarska je s devet bodova osigurala četvrto mjesto u skupini koje također vodi u četvrtfinale.

U utorak su na rasporedu posljednje utakmice po skupinama, u pragu će igrati Kanada - Austrija, Latvija - Francuska i Češka - Švicarska, dok će u Ostravi igrati Norveška - Bjelorusija, SAD - Slovačka i Finska - Rusija nakon čega će biti poznati četvrtfinalni parovi.

Sva četiri četvrtfinala na programu su u četvrtak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider