Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hokejaško ludilo

Slovenci se držali protiv ruskih zvijezda, SAD 'pomeo' Slovačku

Strašan uvod u olimpijski turnir u Sočiju su imali američki hokejaši na ledu koji su sa čak 7-1 (1-0, 6-1, 0-0) pobijedili Slovačku, makar se očekivao daleko izjednačeniji ogled…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatna je bila druga trećina koju su Amerikanci dobili sa čak 6-1. Jedini je dva pogotka na ogledu postigao Paul Stastny, dok su po jednom strijelci za SAD bili Carlson, Kessel, Backes, Brown i Kesler. Na drugoj je strani jedini gol zabio Tomaš Tatar.

U toj skupini A je domaćin Rusija, u sjajnoj atmosferi, pobijedila Sloveniju 5-2. Moćna ruska momčad, koja s pravom kandidira za zlato, je imala labilnih 3-2 na ulazu u posljednju trećinu. No, završilo je ipak uz laganih 5-2 (2-0, 1-2, 2-0) za domaćina.

Žiga Jeglič je s dva pogotka zagorčao život Rusima za koje su strijelci (po jednom) bile i neke zvijezde te momčadi: Alex Ovečkin, Ilja Kovalčuk i Jevgenij Malkin.

U skupini B se Finska poigravala s Austrijom i na kraju slavila 8-4 (4-2, 2-0, 2-2). Po dva su gola za Finsku postigli Jarrko Immonen i Mikael Granlund. U toj skupini kasnije navečer igraju Kanada i Norveška. (TS)

ZOI u Sočiju, hokej na ledu, 1. kolo:

skupina A:

SAD - Slovačka 7-1 (1-0, 6-1, 0-0)

Rusija - Slovenija 5-2 (2-0, 1-2, 2-0)

skupina B:

Finska - Austrija 8-4 (4-2, 2-0, 2-2)

Kanada - Norveška (kasnije)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider