Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Finska i SAD za broncu

Slomili i Amerikance: Švicarska bez poraza u finale na Švedsku!

Švicarska je u polufinalu Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu pobijedila SAD sa 3:0 i plasirala se u velike finale gdje je čeka domaćin prvenstva Švedska...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švicarska je do finala došla bez ijednog poraza, a u polufinalu je uvjerljivo nadigrala SAD. Pobjeda od 3-0 (0-0, 1-0, 2-0) je donijela Švicarskoj finalnu utakmicu protiv Švedske. Taj je ogled na rasporedu u nedjelju.

Švicarska je bila dominantna protiv Amerikanaca, posebno u prvoj trećini kada nije uspjela zabiti pogodak iz nekoliko sjajnih prilika. No, u drugom je periodu američkog vratara Johna Gibsona ipak svladao Nino Niederreiter, dok je kraj priče ispisao Julian Walker koji je u 50. minuti postavio 2-0. Na kraju se u strijelce za konačnih 3-0 upisao i Reto Suri.

Švicarski hokejaši su, inače, samo jednom u dugoj povijesti igrali finale na svjetskim prvenstvima. Dogodilo se to daleke 1935. godine kada su poraženi od Kanađana. No, čak su osam puta osvajali brončanu medalju.

Švedska ima, pak, osam naslova prvaka, a posljednjeg je osvojila 2006. godine. Za brončanu će medalju igrati Finska i Sjedinjene Države. (TS) 

SP u hokeju na ledu, polufinale:

Švicarska - SAD 3-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Švedska - Finska 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider