Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svi na Sljeme

Sljeme je spremno za Snježnu kraljicu, navijači poseban poklon

Zagreb i Sljeme u prvom će tjednu sljedeće godine ponovno ugostiti najbolje svjetske skijašice i skijaše.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slalomske utrke Audi FIS Ski World Cup "Vip Snow Queen Trophy", koje po jedinstvenoj atmosferi zauzimaju posebno mjesto u Svjetskom kupu, održat će se 4. i 6. siječnja 2013. Ženski slalom vozit će se kao noćna utrka, što dodatno povećava atraktivnost događaja.

Start prve vožnje ženskog slaloma 4. siječnja je u 15.45 sati, a druge vožnje u 18.30 sati. Muški slalom ove je godine dnevna utrka, ali pada u nedjelju tako da će još veći broj posjetitelja moći doći na Sljeme bodriti Ivicu i najbolje svjetske slalomaše, a startna vremena podešena su tako da što više posjetitelja stigne na Sljeme.

Start prve vožnje 6. siječnja je u 10.45, dok druga vožnja najboljih svjetskih slalomaša počinje u 14.00 sati.

Uz 75 najboljih slalomašica i slalomaša, u Zagrebu se u danima održavanja utrka očekuje više od 400 članova ekipa iz 25 zemalja s četiriju kontinenata. Mnoge od njih Zagrepčani će moći sresti i na Trgu bana Josipa Jelačića, na javnim izvlačenjima startnih brojeva, koja se održavaju u četvrtak 3. siječnja u 19 sati za žensku utrku, odnosno u subotu 5. siječnja u 18.45 sati za mušku utrku.

Vraća se i utrka legendi

U Zagreb se ove godine vraća i utrka skijaških legendi pod nazivom, "DM Zagreb Ski Legends". Prva utrka legendi na Sljemenu je održana 2008. godine te potom i 2009. i 2010. godine. Nakon dvije godine u kojima utrka nije mogla biti održana zbog termina slalomskih utrka, legende se vraćaju na Sljeme. Utrka legendi bit će održana u nedjelju 6. siječnja 2013. s početkom u 17.30 sati, nakon muškog slaloma.

Velika skijaška imena poput Alberta Tombe, Marca Girardellija i Kristiana Ghedine te naših djevojaka Janice, Ane i Nike još će se jednom spustiti u paralelnom veleslalomu niz zagrebačko Sljeme, kako bi nam, uz naše vjerne sponzore, pomogli prikupiti potrebna sredstava za humanitarne svrhe. Tradicionalno će donacija od utrke legendi biti namijenjena Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

Vrijeme je do sada išlo na ruku organizatorima pa su pripreme na Sljemenu već daleko odmaknule, potvrdio je Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora utrka Vip Snow Queen Trophy.

Staza spremna

''Staza je uglavnom spremna, ostaje još samo da dovršimo zadnje organizacijske detalje. Očekujemo veliki broj navijača, tome nam posebno pogoduje vikend termin, a kao i svake godine očekujemo ponovno sjajnu atmosferu i bučno navijanje, kako za Ivicu i ostale naše natjecatelje, tako i za sve ostale skijašice i skijaše, po čemu je Sljeme poznato.''

''Pripremili smo im dodatni poklon: hrvatsku navijačku zastavicu za svakog posjetitelja, a također proširit ćemo i ponudu besplatne hrane i pića. Za još bolji doživljaj Sljemena navijačima povećani su videozidovi i poboljšan razglas. Mogu jamčiti da će organizacija opet biti na najvišoj razini, jer to je naša obveza prema svim našim partnerima i ljubiteljima skijanja'', naglašava Pavlek.

''Radovi na Sljemenu napreduju prema planu. Zadnjih dana završeno je zasnježenje Crvenog spusta koji se sutra otvara za građanstvo'', izvijestio je Dragutin Žiljak, voditelj skijališta Sljeme.(Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider