Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ekipno PH

Slavlje za splitski Dioklecijan i Tuning Caffe iz Stobreča

PIKADO Na državnom prvenstvu u Velikoj Gorici nastupilo 650 pikadista iz cijele Hrvatske

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Proteklog vikenda Velika Gorica je bila pod opsadom pikadista. Razlog je bilo 22. po redu ekipno prvenstvo Hrvatske, najmasovnije natjecanje u kalendaru Hrvatskog pikado saveza, na kojemu je ove godine nastupilo čak 96 ekipa, što je rekordna brojka. Ukupno oko 650 natjecatelja okupilo se u Sportskoj dvorani Srednje strukovne škole, a nakon dvodnevnih žestokih okršaja titulama državnih prvaka okitile su se pikadistice iz ekipe Tuning Caffe iz Stobreča, odnosno pikadisti splitskog Dioklecijana.

Za Tuning Caffe je ovo drugi naslov državnih prvakinja nakon što su bile najbolje 2013. u Senju. Ekipa je ostala nepromijenjena, četvorka Olja Pavlović, Ivana Tadić, Mia Cokarić i Ana Mamut je iznijela najveći teret, dok je s klupe podršku pružala Dora Miš. U oba najteža meča u kojima su slavili minimalne pobjede 9:8, u polufinalu protiv zagrebačke ekipe A1 Team te u finalu protiv suparnica iz Splita, ekipe Bila Boja, ključne pobjede je ostvarila kapetanica ekipe Mia Cokarić.

- Ustvari sam odigrala dosta loše gotovo cijeli turnir, ali mi se posrećilo da dobijem ta dva ključna meča. Želim se samo zahvaliti vlasniku Tuning Caffea Slavenu Krstiću za svu podršku koju nam pruža jer bez njega ne bi bilo niti ove ekipe - rekla je Cokarić.
U elitnoj Prvoj ligi kod seniora konkurencija je bila najjača do sada jer je barem šest ekipa pretendiralo za titulu prvaka. Najbolja potvrda toga je da je ekipa Janje Alfa Team, koja je u posljednje četiri godine svaki put nastupila u finalu pri čemu su tri puta bili državni prvaci, a predvodi ih Boris Krčmar, najbolji svjetski igrač elektroničkog pikada, ostala bez medalje nakon poraza od ekipa Darkwood iz Županje i Posejdon 2 iz Kaštela.

Stoga je trijumf Dioklecijana još vredniji, posebno stoga što su već u drugom kolu na Listi 16 izgubili upravo od Janje Alfa Teama. Nakon toga su morali ići trnovitim putem, kroz repasaž u kojemu su upisali pet pobjeda samo da bi se vratili u veliko finale u kojemu ih je čekao do tada neporaženi Darkwood. Ali Tonči Restović, Robert Marijanović, Oliver Ferenc, Igor Šestan i Slavko Brzić su uhvatili pobjednički ritam i u finalu projurili pored Darkwooda te pobjedama 9:2 i 9:4 stigli do toliko željenog naslova prvaka Hrvatske.

- Slaviti u ovako jakoj konkurenciji je nevjerojatan osjećaj, sada mogu reći da se isplatio silni trud koji smo uložili. Moram se zahvaliti svim igračima koji su izgurali ligaški dio sezone i omogućili nam plasman na državno prvenstvo, a zbog privatnih obaveza nisu mogli doputovati u Veliku Goricu - rekao je Slavko Brzić, kapetan i idejni konstruktor ekipe.

Srebro ekipe Darkwood također je veliki uspjeh s obzirom da su Županjci u najvažnijim utakmicama imali samo četiri igrača, dok je bronca pripala ekipi Play Darts iz Rijeke.

U Drugoj ligi prošlogodišnju titulu obranila je zadarska ekipa Novi Bokanjac na čelu s fantastičnim Šimom Buterinom, uz Tomislava Markića, Ivana Buterina, Božu Smolića i neizostavnog kapetana Ninu Barića. Kod trećeligaša su najbolji bili Zagrepčani iz ekipe Coloseum Old School u sastavu Matej Budiša, Gordan Grković, Danijel Cerčić, Robert Hrvojić, Dubravko Čuvalo i Domagoj Ilić.

OSVAJAČI PEHARA

SENIORKE - 501 MO
1. Tuning Caffe (Stobreč)
2. Bila Boja (Split)
3. Coloseum (Zagreb)

SENIORI 1. LIGA - 501 DO
1. Dioklecijan (Split)
2. Darkwood (Županja)
3. Play Darts (Rijeka)

SENIORI 2. LIGA - 501 MO
1. Novi Bokanjac (Zadar)
2. Banana (Zaprešić)
3. Dioklecijan 2 (Split)

SENIORI 3. LIGA - 501 SO
1. Coloseum Old School (Zagreb)
2. Oliva X (Primošten)
3. Blue Moon (Solin)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider