Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vlašić: Kamila je bila super cura

Skolimowska otvorila dosje 'smrti sportaša'

26-godišnja Skolimovska, preminula je nakon što se srušila na treningu. Olimpijska prvakinja iz Sydneyja 2000. godine izgubila je svijest, a preminula je na putu u bolnicu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svijet je šokirala i smrt 22-godišnjeg nogometaša Antonija Puerte. Srušio se na utakmici, nakon dva srčana udara, prevezen je u bolnicu, no nije mu bilo pomoći. Na terenu je preminuo i 25-godišnji igrač Benfike Mađar Mikloš Feher.

28-godišnji kamerunski reprezentativac Mark Vivijen Fo srušio se na terenu, no na putu do bolnice je preminuo. To su samo neki od primjera, a liječnici još uvijek nemaju objašnjenje za "sindrom iznenadne smrti". Sportski djelatnici svjesni su problema.

>> Olimpijska pobjednica umrla na treningu


'Iznenadnih smrti na terenu bilo je i prije. Zahtjevi u sportu, i trenažni i zahtjevi u odnosu na očekivanja, i zahtjevi u odnosu na kalendar natjecanja su takvi da sve više dovode u opasnost zdravlje sportaša', izjavio je Igor Jukić stručnjak za kondicijsku pripremu.

'Nažalost takve stvari se događaju. To nas obvezuj ed sve kontrole u tom smilsu trebaju biti baš studiozne. Treba postojati algoritam tih kontrola i da se te stvari izbjegnu' rekao je Joško Vlašić, Blankin otac i također stručnjak za pripremu sportaša.


Nažalost, sličnih primjera bilo je i kod nas. 13-godišnji nogometaš Varteksa Mateo Vajagić preminuo je na treningu. A isto se dogodilo i sa 19-godišnjim nogometašem Širokog Brijega Ivom Kovačićem. Svi ovi tragični slučajevi poziv su stručnjacima na zajedničko traženje rješenja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider