Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Red Bull Cliff Diving

Skok s litice u pravu irsku bajku

Najbolji svjetski skakači s litica s 27 metara visine skakali su u pravu irsku bajku otoka Inis Mór.

Ljubitelji skokova s visokih litica na trećoj su postaji Red Bull Cliff Diving svjetske serije 2014. na irskom otočiću Inis Mór uživali u modroplavom nebu i vrhunskim skokovima, a trijumfirao je Britanac Gary Hunt.

Trostruki svjetski prvak proslavio je svoju drugu uzastopnu pobjedu, a na postolju su mu se pridružili drugoplasirani Amerikanac Steven Lobue i Meksikanac Jonathan Paredes.

"Ova pobjeda za mene ima veliki značaj", komentirao je Hunt, "Prije dvije sam godine u Irsku došao nespreman što je rezultiralo najlošijim plasmanom u karijeri. Zato mi je današnja pobjeda posebno važna. Osjećao sam velik pritisak i jako sam zadovoljan rezultatom.“

Red Bull Cliff Diving iz godine u godine pomiče granice ovog sporta, čiji glavni protagonisti skaču s platforme gotovo trostruko više od Olimpijske skakaonice pritom izvodeći pravu umjetnost sa svojim tijelom. Skakači s 27 metara visine skaču bez ikakve zaštite ili posebne opreme pa ne čudi zašto ovaj sport često nazivaju najčišćim ekstremnim sportom na svijetu.

Gary Hunt je pobjedom u Irskoj učvrstio vodeću poziciju u ukupnom poretku pa sada ima 380 bodova tj. 150 bodova prednosti pred drugoplasiranim LoBueom. Treći je Jonathan Paredes, a sljedeća je postaja norveški arhipelag Kragerř gdje se natjecanje održava 11 i 12. srpnja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider