Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ispred Kirchgasser

Pobjeda i kombinacijski globus za Švicarku Holdener

Švicarci su dočekali slavlje svoje skijašice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švicarka Wendy Holdener pobjednica je kombinacije koju su skijašice danas vozile za Svjetski kup u Lenzerheideu nakon što je bila najbrža i nakon super G-ja, a današnja joj je pobjeda donijela i mali Kristalni globus u toj disciplini.

Holdener je prvo mjesto zauzela s vremenom 1:59.31, dok je drugo mjesto zauzela Austrijanka Michaela Kirchgasser s vremenom 1:59.77 i zaostatkom od 46 stotinki, a treće sa zaostatkom od 47 stotinki Švicarka Lara Gut (1:59.78). Skijašice su utrku vozile u teškim vremenskim uvjetima, a start super G-ja je bio pomaknut zbog guste magle.

Iako nije uspjela osvojiti mali Kristalni globus u kombinaciji, Gut je zahvaljujući današnjem rezultatu i 60 bodova povećala prednost u ukupnom poretku skijašica i sada ima 1.362 boda, druga je Amerikanka Lindsey Vonn, koja je prije deset dana odlučila zbog ozljede prekinuti sezonu, sa 1.235 bodova, a treća je Njemica Viktoria Rebensburg sa 1.007 bodova.

U poretku skijašica u kombinaciji iza današnje pobjednice i osvajačice malog Kristalnog globusa Holdener koja ima 198 bodova je Gut sa 160 bodova, a treća je Kirchgasser sa 153 bodova.

U Lenzerheideu je danas nastupila i mlada hrvatska skijašica Leona Popović koja nije završila slalomsku utrku.

Završnica Svjetskog kupa vozi se idući vikend u St. Moritzu, a skijašice će nastupiti u super G-ju, spusti, veleslalomu i slalomu.

Rezultati superkombinacije:

1. Wendy Holdener (Švi) 1:59.31
2. Michaela Kirchgasser (Aut) 1:59.77
3. Lara Gut (Švi) 1:59.78
4. Denise Feierabend (Švi) 1:59.82
5. Marie-Michele Gagnon (Kan) 2:00.00

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider