Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
Svindal pobijedio

VIDEO Stravičan pad olimpijskog pobjednika: Helikopterom u bolnicu!

Hrvatski skijaš Natko Zrnčić Dim zauzeo je u spustu koji se za Svjetski kup vozio u Val Gardeni 39. mjesto, a Max Ullrich 52., dok je pobjeda pripala Norvežaninu Akselu Lundu Svindalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Natko Zrnčić Dim je s vremenom 1:57.46 zaostao 2,66 sekunde za pobjednikom, dok je Ullrichov (1:59.07) zaostatak za Svindalom (1:54.80) iznosio 4,27 sekunde.

Aksel Lund Svindal, koji je jučer slavio u superveleslalomu i koji je bio pobjednik i u prva dva spusta ove sezone, imao je prednost od 43 stotinke ispred Francuza Guillerma Fayeda (1:55.23) i 46 stotinki ispred još jednog Norvežanina Kjetila Jansruda (1:55.26).

Norvežanin je danas postao prvi skijaš koji je u 24 sata slavio u superveleslalomu i u spustu, a ovo mu je 30. pobjeda u Svjetskom kupu.

Također je zahvaljujući ovoj pobjedi preuzeo vrh u ukupnom poretku sa 517 bodova, a i vodeći je u spustu. Drugoplasirani je u ukupnom poretku Austrijanac Marcel Hirscher sa 440 bodova, a treći je Norvežanin Jansrud sa 307 bodova.

U spustu je iza Svindala koji ima 300 bodova, Fayed sa 190 bodova, a treći je Jansrud sa 169 bodova. Od hrvatskih skijaša u spustu je najbolje plasiran Zrnčić Dim na 39. poziciji sa šest bodova.

U ukupnom poretku od naših je najbolje plasiran Filip Zubčić koji je na 48. mjestu sa 42 boda, a Zrnčić Dim je 100. sa 6 bodova.

Inače, današnju utrku obilježio je pad olimpijskog pobjednika u spustu Austrijanca Matthiasa Mayera koji je u bolnicu sa staze prebačen helikopterom. Više od 15 minuta utrka je bila prekinuta, a težina ozljeda koje je pretrpio Mayer zasad nije poznata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider