Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hrgović najmlađi prvak

Skandal u Puli: Trener prvaka odbio primiti pehar za najuspješniji klub!

Trener Leonard Pijetraj odbio je primiti pehar za najuspješniji klub nezadovoljan suđenjem...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sa 16 osvojenih bodova i Filipom Hrgovićem državnim prvakom u superteškoj kategoriji BK Leonardo najuspješniji je klub 22. Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u boksu za seniore. Sa dva prvaka Sanjinom Pol Vrgočem (75kg) i Markom Čalićem (91kg) i 14 osvojenih bodova, na drugo se mjesto plasirao domaćin i Izvršni organizator Prvenstva BK Pula.

U prepunoj dvorani Pattinaggio u Puli danas su se boksale finalne borbe, njih sedam. U lakoj je Stipan Prtenjača (Sesvete) pobijedio Mirsada Ahmetija (Pula), inače reprezentativca u kategoriji do 56kg Danijel Vekić (Petar Zrinski) je u kategoriji do 64 kg slavio protiv Mate Rudana (Pit bull). Odličnu predstavu priredili su Borna Katalinić
(Lokomotiva) i Franko Antić (Leonardo). Katalinić je pobijedio na bodove sjajnog juniora Antića, čime si je izborio vizu za Trabzon. Srednja kategorija podigla je publiku na noge. Domaćin Sanjin Pol Vrgoč (Pula) nadvisio je u uzbudljivoj borbi Mateja Dujića (Leonardo) čime su potpuno zasluženo i proglašeni Najborbenijim parom, a Vrgoč i
najboljim boksačem Prvenstva.

U poluteškoj je Bojan Mišković (Rovinj) pobijedio na bodove Hrvoja Sepa (Leonardo), čime je Rovinj na svojem prvom Državnom prvenstvu dobilo Prvaka. Nezadovoljan suđenjem u Sepovoj borbi s Miškovićem, trener Leonard Pijetraj odbio je primiti pehar za najuspješniji klub.

Odličan meč pokazali su i Marko Čalić (Pula) i Stjepan Vugdelija (Joker). Slavio je Čalić koji je od ocjenjivačkog suda ujedno proglašen najboljim tehničarem.

Slavlje domaćoj publici osigurao je i Marko Čalić (Pula), koji je u teškoj kategoriji savladao Stjepana Vugdeliju (Joker). Filip Hrgović (Leonardo) u superteškoj kategoriji pobijedio je na bodove Marka Tomasovića (Pit bull), čime je postao i najmlađi Prvak.

Hrvatske ovog prvenstva u Puli. Sudili su Martin Tadić, Žarko Mladin, Bruno Kraljić i Ivica Sabo, dok je ocjenjivački žiri bio u sastavu Aldo Buršić (trener Mate Parlova), Pero Tadić (Direktor svih reprezentacija HBS-a) i Marijo Šivolija-Jelica (Izbornik Hrvatske seniorske boksačke reprezentacije).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati