Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dvojbe više nema

Skandal je sad i služben: Pozitivan i B uzorak Tysona Gayja!

Američka antidopinška agencija (USADA) potvrdila je u petak da je i B uzorak bivšeg svjetskog prvaka u utrci na 100 metara Tysona Gaya pozitivan na zabranjenu supstancu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, američkom je sprinteru 16. svibnja ove godine uzet uzorak krvi i urina, a 14. srpnja su došli pozitivni nalazi doping-testa na još uvijek nepoznatu zabranjenu supstancu. Vlasnik najboljeg vremena ove sezone na 100 i 200 metara uplakan je nakon toga obavijesito javnost da neće sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u Moskvi narednog mjeseca, a sada je za to stigla i službena potvrda.

"Možemo potvrditi da je analiza B uzorka, prikupljena od gospodina Gaya, dala jednake rezultate kao i analiza A uzorka", stoji u priopćenju za medije USADA-e.

"Ovo mi je jako teško prihvatiti. Uvijek sam bio čist sportaš", rekao je uplakani američki sprinter.

Gay nikada prije nije bio pozitivan na doping-testu, niti je isti izbjegao. Štoviše, sudjelovao je u USADA-inom programu samovoljnog dodatnog testiranja kako bi bio siguran da se neka sumnjiva supstanca ne bi našla u njegovom organizmu.

Iako je to trebao biti veliki sprinterski finale u Moskvi, čini se da će se za zlato, nakon odustajanja Gaya, Asafe Powella i aktualnog svjetskog prvaka Yohana Blakea, borba voditi samo između Usaina Bolta i Justina Gatlina.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider