Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
35. pobjeda u slalomu

Schild za povijest, smjena u poretku Svjetskog kupa!

Austrijska skijašica Marlies Schild (32) postala je najtrofejnija slalomašica svih vremena, nakon što je pobjedom u Lienzu ostvarila 35. pobjedu karijere u ovoj disciplini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Schild je s 35 pobjeda u utrkama slaloma na vrhu vječite ljestvice slalomašica, na kojoj je do ove nedjelje dijelila vrh sa Švicarkom Vreni Scheider. Austrijanka je ujedno pomaknula i starosnu granicu slalomske pobjednice, koju je postavila prije 12 dana u Courchevelu kada je također slavila.

Nakon prve vožnje nije izgledalo kao da bi Schild mogla upisati pobjedu, pogotovo jer je za mladom Amerikankom Mikaelom Shiffrin zaostajala 69 stotinki, te je zauzimala tek šest mjesto prvog laufa. Međutim, u korist su joj išli padovi Kathrin Zettel i Marie Pietilae-Holmer, treće i druge skijašice nakon prvog laufa, kao i velika pogreška Shiffrin u prvom dijelu staze.

Shiffrin je u konačnici osvojila drugo mjesto, dok je Njemica Maria Höfl-Riesch s trećim osvojenim mjestom preuzela vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa od Tine Weirather iz Lihtenštajna. (TS)

SK skijašica, Lienz, slalom:

1. Marlies Schild (Aut) 1:55.63

2. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.41

3. Maria Höfl-Riesch (Njem) +0.63

4. Marie-Michele Gagnon (Kan) +1.01

5. Nina Loeseth (Nor) +1.24

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider