Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
obranio naslov

Sjajni Mo Farah nastavio niz nepobjedivosti

Britanski dugoprugaš Mohamed Farah obranio je naslov svjetskog prvaka na 10.000 metara, a 29-godišnja Njemica Christina Schwanitz osvojila je svoje prvo zlato u bacanju kugle, u subotnjim finalima na stadionu Ptičje gnijezdo u Pekingu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mo Farah je nastavio niz nepobjedivosti na velikim natjecanjima te je svojoj kolekciji dodao još jedno zlato, njegovo četvrto sa svjetskih prvenstava. Za trijumf u Pekingu Farah je 10.000 metara pretrčao za 27:01.13 minuta i za 64 stotinke nadmašio Kenijca Geoffreyja Kipsanga Kamworora (27:01.76). I bronca odlazi u Keniju, a zaslužio ju je Paul Kipngetich Tanui (27:02.83).

Christina Schwanitz je iskoristila izostanak Novozelanđanke Valerie Adams kojoj je gledala u leđa prije dvije godine na SP-u u Moskvi, te hicem od 20,37 metara iz treće serije finala stigla do svog najvećeg rezultata u karijeri. Samo sedam centimetara kraći (20,30 m) bio je hitac Kineskinje Gong Lijiao koja je osvojila srebrno odličje, dok je bronca pripala Amerikanki Michelle Carter (19,76 m).

Nakon četiri discipline sedmoboja (100 m prepone, skok u vis, bacanje kugle, 200 m) u vodstvu je olimpijska pobjednica iz Londona Britanka Jessica Ennis-Hill s 4005 bodova. Njezina prednost pred najbližom pratiteljicom, sunarodnjakinjom Katarinom Johnson-Thompson je samo 80 bodova. Treća je Nizozemka Nadine Visser (3871). Pred sedmobojkama su u nedjelju još skok u dalj, bacanje koplja i utrka na 800 m.

Osim odličja na najsvestranije atletičarke, drugog dana 15. svjetskog prvenstva dijelit će se još tri kompleta medalja, sva tri za atletičare: u bacanju kladiva, bacanju kugle i kao šlager dana u posljednjoj disciplini programa, utrci na 100 metara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider