Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nevjerojatan učinak

Sjajni Chicago piše povijest NHL-a: Produljili rekordni niz!

Patrick Kane spasio je Chicago i produljio njegovu rekordnu seriju na početku NHL sezone na 22 utakmice bez poraza u osnovnom dijelu utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blackhawksi su u nedjelju kao gosti svladali Detroit s 2:1 nakon izvođenja kaznenih udaraca. Malo je, međutim, nedostajalo da rekordan niz Chicaga dođe kraju. Red Wingsi su, naime, vodili od treće minute posljednje trećine pogotkom Tomaša Tatara, a tek dvije minute prije kraja izjednačio je Kane. I u pucanju penala jedini je strijelac bio upravo Kane.

Računajući i prošlu sezonu, Chicago je sada na 28 utakmica zaredom u osnovnom dijelu sezone u kojima je osvajao najmanje bod, čime se izjednačio s Montrealom kojem je to uspjelo 1978., a ispred je ostala još samo Philadelphia koja je 1980. zaključila takvu seriju s 35 utakmica s barem bodom.

U derbiju Istočne konferencije Montreal je pobijedio Boston s 4:3 i prekinuo niz Bruinsa od šest uzastopnih trijumfa. David Desharnais je bio dvostruki strijelac za Canadiense, a po jedan su pogodak dodali Tomaš Plekanec i Max Pacioretty. Za gostujuću su momčad zabili Tyler Seguin, Patrice Bergeron i Dougie Hamilton.

U kanadskom je dvoboju Calgary s 4:2 bio bolji od Vancouvera, a dvostruki je strijelac za pobjednike bio Michael Cammalleri. Lee Stempniak i Jarome Iginla su također zabijali za Flamese. Vancouver je poražen u tri od zadnje četiri utakmice.

 

NHL liga, nedjelja:
Detroit - Chicago 1:2, penali
Minnesota - Edmonton 4:2
New York Rangers - Buffalo 3:2, penali
Boston - Montreal 3:4
Florida - Carolina 2:3
Columbus - Colorado 2:1, produžetak
New York Islanders - Ottawa 3:2, penali
Calgary - Vancouver 4:2
Dallas - St. Louis 4:1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider