Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Druga na prvom Hanžeku

Sjajan zadnji hitac, Sara Kolak oduševljena: "Šećer je došao na kraju"

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja po prvi put je nastupila na mitingu pokraj rijeke Save.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Šećer je došao na kraju, samo sam trebala pogoditi hitac, a pogodila sam ga u zadnjem hicu", rekla je olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak (22) koja je u svom prvom nastupu na Hanžeku zauzela drugo mjesto s rezultatom od 61.86 metara.

Sve do posljednje serije Kolak je bila na tek šestoj poziciji bez ijednog hica preko 60 metara, no u šestom hicu je uz podršku publike značajno popravila dojam.

"Zadovoljna sam s obzirom da mi je ovo bio prvi Hanžek. Publika je bila fenomenalna, sada zna da sljedeće godine mogu u pomoć s tribina i do boljeg rezultata", komentirala je svoj nastup u Zagrebu Kolak.

"Sezona je bila fenomenalna"

Mlada Ludbrežanka istaknula je nakon svog posljednjeg ovosezonskog nastupa kako je jako zadovoljna učinjenim u 2017. godini iako je na Svjetskom prvenstvu u Londonu ostala bez medalje, na četvrtom mjestu. Najbolji rezultat ostvarila je na mitingu Dijamantne lige u Lauseanni gdje je pobijedila s najboljim rezultatom na svijetu ove godine od 68.43m, kojim je postavila novi hrvatski rekord.

"Sezona je bila fenomenalna, ispunila sam sva očekivanja. Na mitinzima Dijamantne lige u Lauseanni i Londonu sam imala dobre serije, podignula sam prosjek hitaca, uhvatila ritam natjecanja", doala je Kolak koja je dodala kako sada slijedi "aktivni odmor".

U Zagrebu je pobijedila 18-godišnja Kanađanka Elisabeth Gleadle sa 63.40m, Kolak je bila druga sa 61.86m, a treće je mjesto zauzela Bjeloruskinja Tatjana Haladovič sa 61.74. Isti rezultat imala je i Slovenka Martina Ratej, ali je Bjeloruskinja imala bolji drugi rezultat pa se zato našla na postolju. Druga hrvatska predstavnica u ovom natjecanju, 18-godišnja Franja Želimorski bila je posljednja, sedma sa hicem 50,90 metara.

Šimić bez postolja

U skoku u vis slavila je Poljakinja Kamila Lićwinko, s preskočenih 196 centimetara. Osvajačica svjetske bronce sa SP-a u Londonu nije imala pravu konkurenciju, jer su se iza nje poredale četiri skakačice s preskočenih 188 cm. U toj je skupini bila i Ana Šimić koja je osvojila četvrto mjesto, dok su druga i treća bile Ruskinja Irina Gordejeva i Šveđanka Erika Kinsey. Peta je bila Britanka Morgan Lake, a posljednja šesta naša Sara Aščić s preskočenih 175 cm.

Na 400 m s preponama najbrži je bio Katarac Abderrahaman Samba s vrlo dobrim rezultatom 48.70 sekundi. Drugi je bio Kyron McMaster s Djevičanskih otoka (49.49), a treći Južnoafrikanac LJ van Zyl (49.69).

U vrlo brzoj utrci na 3000 metara s osobnim rekordom (7:38.90 minuta) slavio je Etiopljanin Selemon Barega, ispred Kenijca Davisa Kiplangata (7:39.97) i Kanađanina Mohammeda Ahmeda (7:40.49). Jedini hrvatski predstavnik Dino Bošnjak prvi je put u karijeri istrčao utrku ispod osam minuta (7:57.57), što mu je bilo dovoljno za osvajanje 10. mjesta u konkurenciji 14 trkača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider