Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nastupilo preko 200 igrača

Sisčanin Ivica Vuletić preuzeo vrh

PIKADO Preko 200 igrača nastupilo na drugom Mastersu sezone u Primoštenu

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Primoštenski Hotel Zora, u kojemu su se pikado turniri održavali još 1993. godine, je nakon puna dva desetljeća ponovo ugostio najbolje hrvatske pikadiste. Na drugi ovosezonski turnir iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza je doputovalo preko 200 igrača iz svih dijelova Hrvatske, a obilježili su ga Sisčanin Ivica Vuletić i Alan Ljubić iz Zagreba kod seniora, odnosno Josipa Krželj iz Stobreča u konkurenciji dama.

Vuletić je jedini uspio osvojiti medalje u sve tri discipline, dok su se Ljubić i Krželj doma vratili s po dvije zlatne kolajne. Turnir je otvorio Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten koji je bio oduševljen brojem igrača i odličnom organizacijom, te je izrazio želju da se ovakvi turniri i ubuduće održavaju u njihovom gradu.

Ivica Vuletić je slavio u elitnoj disciplini 501 DO upisavši pobjede u svih sedam susreta. Uz to je dodao srebro u disciplini Cricket, a svoj fantastični dan je zaključio osvajanjem bronce u disciplini parova u tandemu sa Slavenom Kovačevićem iz Zagreba. Zahvaljujući tome je sakupio čak 165 bodova i preuzeo vrh ukupnog poretka Masters liste od Borisa Krčmara koji nije nastupio u Primoštenu. Tako je Mali robot, kako mu glasi nadimak, potvrdio da je njegovo uvrštenje u reprezentaciju s kojom se proteklog ljeta okitio naslovom europskog prvaka bilo potpuno opravdano.

Kao i ono Alana Ljubića koji je osvojio najmasovniji turnir, Cricket na kojemu je sudjelovalo čak 87 igrača. Upravo su se Ljubić i Vuletić, dvojica ovogodišnjih debitanata u reprezentaciji, sudarili u finalu, a nakon velike borbe slavio je Zagrepčanin. Ljubić je kasnije osvojio i disciplinu parova u kojoj je zajedno s veteranom iz Velike Gorice Ivicom Cavrićem u finalu nadigrao zagrebačku kombinaciju Anđelko Fofić i Dean Biškupić.

Najugodnije iznenađenje cijelog turnira svakako je Siniša Brečić iz Metkovića koji se probio do finala elitne discipline 510 DO, a njegov rezultat je potvrda da je kvaliteta pikada u Dubrovačko-neretvanskoj županiji jako porasla u posljednjih par godina.

Josipa Krželj je bila iznenađenje kada je na prvom ovosezonskom mastersu u Matuljima osvojila dva srebra i jedno četvrto mjesto, a sada je potvrdila da to nije bila slučajnost. U finalu 501 MO je u strobrečkom finalu pobijedila Ivanu Tadić, a slavila je i u disciplini parova zajedno s klupskom suigračicom iz PK Dioklecijan Majom Tešijom. Uz to je i u Cricketu osvojila solidno peto mjesto. Sve to rezultiralo je sa 78 osvojenih bodova te čvrstim preuzimanjem vrha Masters liste.
Sjajan nastup u Primoštenu imale su i Splićanka Martina Maglica koja je slavila u disciplini Cricket, te Zagrepčanka Marina Letica s dvije osvojene bronce.

U konkurenciji igrača druge kategorije najbolji je bio Dean Pokos iz Varaždina, dok je Šibenčanin Ivica Labor osvajanjem srebra spasio čast igrača iz Šibensko-kninske županije. Kod trećekategornika je slavio Vlade Milanović iz Solina, dok je u juniorskoj konkurenciji zlato osvojio Martin Valečić iz Zagreba.

OSVAJAČI MEDALJA

SENIORKE 501 MO
1. Josipa Krželj (Stobreč)
2. Ivana Tadić (Stobreč)
3. Marina Letica (Zagreb)

SENIORKE CRICKET
1. Martina Maglica (Split)
2. Hana Jurjako (Zagreb)
3. Marina Letica (Zagreb)

SENIORKE PAROVI 501 MO
1. Josipa Krželj (Stobreč) i Maja Tešija (Solin)
2. Ana Mamut i Olja Pavlović (Split)
3. Jasna Šegvić i Đurđica Delić (Split)

SENIORI 1. KATEGORIJA 501 DO
1. Ivica Vuletić (Sisak)
2. Siniša Brečić (Metković)
3. Vladimir Lešić (Split)

SENIORI 2. KATEGORIJA 501 MO
1. Dean Pokos (Varaždin)
2. Ivica Labor (Šibenik)
3. Gordan Grković (Zagreb)

SENIORI 3. KATEGORIJA 501 SO
1. Vlade Milanović (Solin)
2. Mišo Stanković (Kutina)
3. Blaž Maričić (Zadar)

SENIORI CRICKET
1. Alan Ljubić (Zagreb)
2. Ivica Vuletić (Sisak)
3. Zdravko Antunović (Županja)

SENIORI PAROVI 501 MO
1. Alan Ljubić (Zagreb) i Ivica Cavrić (Vel. Gorica)
2. Anđelko Fofić i Dean Biškupić (Zagreb)
3. Ivica Vuletić (Sisak) i Slaven Kovačević (Zagreb)

JUNIORI U-18 501 SO
1. Martin Valečić (Zagreb)
2. Vedran Hinić (Split)
3. Ante Bilela (Split)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider