Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kina - obećana zemlja

Šimić pobijedila u Pekingu s osobnim rekordom

Hrvatska atletičarka Ana Šimić nastavlja sa sjajnim ovosezonskim rezultatima. U srijedu je pobijedila u skoku u vis na IAAF World Challenge u Pekingu s preskočenih 1.98 metara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Time je za jedan centimetar poboljšala osobni rekord koji je postavila samo tri dana ranije na mitingu Dijamantne lige u Šangaju. Ujedno se radi i o najboljem ovogodišnjem rezultatu u svijetu.

"Kina je moja obećana zemlja. Iako malo iscrpljena od puta i natjecanja koje je bilo tri dana ranije, došla sam u vrući Peking, želeći samo najbolje. Konkurencija je bila jaka , a ja sam došla opuštena i svjesna svoje pripremljenosti. Do 1.92 preskakala sam sve iz prve, a kako je natjecanje odmicalo, osjećala sam umor, te sam 1.95 i 1.98 skočila iz drugog pokušaja jer mi je trebalo više vremena da se koncentriram i namjestim", istaknula je Šimić nakon pobjede.

"Novi osobni rekord i vodeći rezultat u svijetu, jako sam sretna i ushićena! Ovo je stvarno moja godina, nakon iscrpnih i dugih godina treniranja napokon je sve došlo na svoje, na natjecanja odlazim spremna i ponosna, te svjesna svoje moći. To je ono što mi je nedostajalo dok sam bila mlađa."

Drugo je mjesto u Pekingu osvojila Uzbekistanka Svjetlana Radzevil s preskočenih 1.95 metara, dok je treća bila europska prvakinja, Španjolka Ruth Beitia (1.92).

Šimić će sljedeći nastup imati na mitingu Dijamantne lige u Eugeneu, 31. svibnja. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider