Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Šimenc stvara ženske Barakude!

Slavni hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc postao je trener ženskog vaterpolskog kluba Mladost. Pred njim je velik posao, jer Hrvatski olimpijski odbor želi vidjeti našu žensku vaterpolsku reprezentaciju na Igarama u Londonu 2012. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener je dobar bez obzira što puno viče. To je više radi motivacije, da bi napravili te vježbe kvalitetnije

Dubravko Šimenc preuzeo je na sebe brigu za žensku ekipu Mladosti, koju trenira na bazenu na Savi. Zasad je zadovoljan svojim novim poslom.


'S curama je dobro raditi. Mogu reći da su izdržljivije od muških, možda čak i poslušnije, iako imaju nekih svojih mušica,' kaže Dudo.

Vaterpolistice su također zadovoljne.

'Mislim da se počinjemo slagati. On počinje kužiti kako je raditi s ženama, a i mi njega polako,' kaže Nataša Anđelić, vratarica.

U istom bazenu treniraju i vaterpolisti Mladosti, koji ponekad škicnu na drugu stranu. Tko bi im zamjerio.

'Tu i tamo čujemo Dudu kako se dere, kako viče i gestikulira i tako, onda onako obratimo pažnju, znamo mi da su one tu,' kaže Zdeslav Vrdoljak, kapetan Mladosti.

No, Dudo ima opravdanje za svoje vikanje:

'Volio bi da stvarno nešto od njih bude, zato treba koji put i podviknuti.'

Igračicama također ne smeta.

'Trener je dobar bez obzira što puno viče. To je više radi motivacije, da bi napravili te vježbe kvalitetnije,' kaže Maida Šehić, kapetanica.

Mladostašice su jedna od 7 ekipa koje će igrati prvu žensku vaterpolo ligu. No, glavni cilj vaterpolo čelnika je stvoriti jaku reprezentaciju i otići na Olimpijadu u Londonu 2012. Za to će biti potrebno puno truda i rada, no ne sumnjamo da se u našim bazenima polako stvaraju ženske Barakude...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider